Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

22-12-2011

„DU” basketbolistes gadu noslēdz ar zaudējumu


Latvijas Sieviešu basketbola līgas šī gada pēdējā mačā „Daugavpils Universitātes” meitenes ar 47:82 piekāpās „RTU-Merks”, atkrītot uz sesto pozīciju.

 

Pirmajā sezonas savstarpējā spēlē Daugavpilī mūsu meitenes zaudēja tikai pašā spēles galotnē, bet šoreiz cīņas liktenis lielā mērā tika izšķirts pirmajā puslaikā. Pirmajā ceturtdaļā abas komandas uzbruka nerezultatīvi, tomēr turpinājumā krietni labākas bija rīdzinieces. 17 minūšu laikā „DU” guva tikai 11 punktus, uz ko mājinieces atbildēja ar 34! Puslaika izskaņā izdevās deficītu samazināt līdz 14 punktiem, bet ar to nepietika, lai lauztu mača ritējumu.

 

Otrajā spēles pusē „RTU” vēl vairāk palielināja handikapu, beigās tiekot pie graujošas uzvaras ar 82:47. Viens no zaudējuma galvenajiem iemesliem bija neveiksmīgā cīņa zem groziem, jo šajā elementā tika kapilutēts pārliecinoši – 29:59. Arī līderes šoreiz nospēlēja nesekmīgi. Rezultatīvākā ar 12 punktiem bija Olga Lakomko, ar desmit punktiem sekoja Oļesja Jevsejeva, kurai arī astoņas bumbas zem groziem un septiņas piespēles. Savu LSBL rekordu sasniedza gados jaunā Tatjana Savicka – septiņi punkti.

 

Pa sešiem punktiem Santai Baltacei un Kristīnei Eglei, četri šoreiz Olgai Kazakevičai, bet Viktorija Semjonova guva divus punktus. Turnīra tabulā pēc diviem apļiem „DU” dala 5.-6. vietu, bet otrā vieta ir tikai divu uzvaru attālumā. Izslēgšanas spēlēs iekļūs četras labākās vienības.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde

 

 




Atpakaļ