Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

27-11-2017

Viļņā paliekam vienu vietu zem “Juventus”


Viļņā paliekam vienu vietu zem “Juventus”

Starptautiskajā turnīrā “Ateitis Cup” BFC Daugavpils U10 vecuma grupas jaunieši 40 komandu konkurencē ierindojās 13. pozīcijā. Tikai vienu vietu virs mūsējiem palika slavenais Turīnas “Juventus”, bet par čempioniem kļuva Somijas futbolisti HJK no Helsinkiem.

2007. dzimšanas gada komandu turnīrs Viļņā sapulcināja spēcīgas futbola akadēmijas no Anglijas, Itālijas, Somijas, Ukrainas, Gruzijas, Baltkrievijas, Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Zviedrijas un citām valstīm.

BFC Daugavpils tika ielozēta vienā apakšgrupā ar vietējo čempionātu medaļniekiem no Lietuvas, Zviedrijas, Baltkrievijas un Igaunijas. Jau pirmajā apakšgrupas spēlē pretī stājās FM Vilnius, kas kļuva par apakšgrupas uzvarētāju. Lai arī lielāko daļu spēles vadībā bija Daugavpils, pēdējās minūtēs tika ielaisti divi vārti un zaudējums ar 1:2.

Grupas otrajā cīņā ar 4:0 tika sagrauta Tallinas komanda “Olymp”, bet vēlajā spēlē tika spēlēts 0:0 ar Stokholmas “Sodra”. Pēdējā grupas mačā pretiniekos bija Minskas Smena. Lai nodrošinātu otro vietu apakšgrupā, obligāti bija nepieciešams panākums. Spraigā duelī ļoti svarīgs panākums ar 1:0!

Turnīra turpinājumā Jevgeņija Maksimčuka un Jāņa Bovina audzēkņi cīnījās par 9.-16. vietu. Ceturtdaļfinālā ļoti līdzīgā spēlē zaudējums FK Minsk ar 1:2, toties spēlē par 13.-16. vietu pēcspēles sitienu sērijā tika pieveikta Minskas Dinamo.

Spēlē par 13. vietu atkal viss izšķīrās pēcspēles sitienu sērijā, kurā mūsu jaunieši pārspēja Viļņas “Geležinis Vilkas”! Tikai vienu vietu pirms daugavpiliešiem ierindojās slavenais Turīnas “Juventus”. 9. vietā Kijevas “Dynamo”, 7. vietā Tbilisi “Dinamo”, bet labāko sešiniekā tika divas Latvijas komandas, divas komandas no Krievijas, angļu “Liverpool” (4. vieta), kā arī HJK no Somijas, kas arī kļuva par čempioniem.

Jevgeņijs Maksimčuks: “Ļoti labs turnīrs. Komandas bija ļoti spēcīgas. Turnīra gaitā var teikt izspēlējāmies Baltkrievijas čempionātā, spēlējot ar dažādām Minskas komandām. Diemžēl turnīra gaitā vairākās spēlēs nepaveicās, neveiksmīgi nospēlējot galotnes. Varējām noteikt būt kādu pozīciju augstāk, it īpaši sāpīgs bija zaudējums pirmajā spēlē pret Viļņu. Komandas mūsu astotniekā bija spēkos līdzvērtīgas, domāju mēs varētu paspēkoties gan ar “Juventus”, gan Kijevas “Dynamo”.”

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ