Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

22-11-2017

Latvijas jaunatnes čempionātā Daugavpilij vislabākie sasniegumi valstī!


Oktobra izskaņā noslēdzās Latvijas jaunatnes futbola čempionāta sezona. BFC Daugavpils audzēkņi startēja Latvijas čempionātā un kausa izcīņā astoņās dažādās vecuma grupās. Piecās grupās tika izcīnītas čempionāta godalgas.

Jau tradicionāli Latvijas jaunatnes čempionātā un kausa izcīņā piedalās bērni no 10 līdz pat 18 gadu vecumam. Kopumā valsts labākie jaunie futbolisti tiek noskaidroti astoņās dažādās vecuma grupās.

2017. gada sezonu var uzskatīt par vienu no veiksmīgākajām Daugavpils jaunatnes futbola vēsturē. Futbolā 11x11 piecu vecuma grupu sacensībās Daugavpils kļuva par godalgām bagātāko futbola akadēmiju – medaļas tika iegūtas četrās grupās. Ne viena cita akadēmija nevarēja lepoties ar vairāk kā trīs godalgām. Žēl, ka U18 finālturnīrā nedaudz nepaveicās mūsu vecākajiem puišiem, jo pēc zaudējuma pēcspēles sitienu sērijā nācās samierināties ar ceturto vietu.

 

Vislabāk šajā sezonā klājās 2001. dzimšanas gada komandai ar Andreju Sipailo un Aleksandru Opekunovu priekšgalā. 18 spēlēs tika izcīnītas 16 uzvaras un pārliecinoša pirmā vieta, tuvākās sekotājas FS Metta un Riga FC apsteidzot par attiecīgi septiņiem un deviņiem punktiem. Par čempioniem šī komanda kļuva jau otro gadu pēc kārtas.

2002. dzimšanas gada komandu (treneris Sergejs Pogodins) no sudraba godalgām šķīra vienu vārtu tiesa. Pēdējā sezonas spēlē tika nospēlēts 2:2 ar Riga FC, bet otrās vietas nodrošināšanai šajā cīņā bija nepieciešama tikai un vienīgi uzvara. Noteikti jāsaka, ka šī varētu būt viena no gada emocionālākajām jaunatnes čempionāta spēlēm Daugavpilī. Par valsts čempioniem šajā grupā kļuva RFS, bet otro vietu ieguva jau pieminētā Riga FC.

Līdzīga situācija arī 2003. gadā dzimušo puišu grupā. Tur no otrās vietas Jurija Sokolova komandu šķīra nieka punkts. Čempionu godā FK Liepāja, kas apsteidza FS Metta un jaunos daugavpiliešus.

2004. gada grupā Vladimira Žavoronkova audzēkņi līdz pat pēdējam cīnījās par pirmo vietu, tomēr neveiksmīgi nospēlēja sezonas pēdējās cīņas, noslēguma tabulā ieņēmot godpilno trešo vietu. Daugavpiliešus apsteidza FS Metta un FK Liepāja vienaudži.

Latvijas kausa izcīņā (futbols 8x8) visvairāk iepriecināja 2006. dzimšanas gada komanda Dmitrija Bogdanova un Jevgeņija Maksimčuka vadībā. Sīkstā cīņā finālturnīrā 12 komandu konkurencē tika iegūta otrā vieta!

Ne tik veiksmīgi savus finālturnīrus nospēlēja 2005., 2007. dzimšanas gada komandas. Finālos Ventspilī un Liepājā iekļūt starp medaļniekiem neizdevās. Ivana Maksimčuka 2005. gada komanda ieņēma sesto vietu (līdz medaļām pietrūka viena punkta), bet 2007. gada komanda savā debijas finālturnīrā samierinājās ar 9. pozīciju.

27. novembrī Rīgā norisināsies svinīgais jaunatnes čempionāta noslēguma pasākums, kurā tiks apbalvotas gan labākās valsts komandas, gan arī labākie futbolisti Latvijā. 




Atpakaļ