Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

21-11-2017

U11 futbolisti cīnās godam un ieņem 13. vietu 48 vienību konkurencē


BFC Daugavpils 2006. dzimšanas gada komanda godam nostartējusi starptautiskajā turnīrā “Ateitis Cup”, kas pulcēja 48 komandas no dažādām Eiropas valstīm. Starp slavenākajām komandām bija tādas vienības kā “Borussia”, “Juventus”, “Liverpool” un Kijevas “Dynamo”.

Dmitrija Bogdanova un Ivana Maksimčuka trenētā komanda Lietuvas galvaspilsētā tika ielozēta vienā grupā ar Zviedrijas komandu Solnas “Vasalunds”, kā arī Lietuvas vienību “Gintaras”. Grupas pirmajā spēlē zviedri ar lietuviešiem nospēlēja neizšķirti, savukārt daugavpilieši sagrāva Lietuvas vienaudžus ar 5:0! Spēlē par pirmo vietu grupā pret Solnas jauniešiem mūsu vienība nokļuva iedzinējumu lomā (0:1), tomēr spēja lauzt spēles gaitu un izcīnīt panākumu – 2:1! Pirmā vieta grupā ļāva turpināt cīņu par 1.-16. pozīciju.

Astotdaļfinālā pretī stājās Lietuvas čempione “Žalgirietis”, kas savā grupā no tālākās cīņas izslēdza Norvēģijas čempioni Oslo NSA. Diemžēl jau pirmajā spēles minūtē lietuvieši izvirzījās vadībā un arī turpinājumā bija pārāki visos komponentos. Savas iespējas mūsu puiši neizmantoja, par ko tika bargi sodīti – 0:4. Jāpiemin, ka sacensību turpinājumā Viļņas futbolisti no cīņas par medaļām izslēdza slaveno Dortmundes “Borussia”.

Cīņā par 9.-16. vietu Daugavpils līdzīgā spēlē ar 0:1 piekāpās Baltkrievijas BGU. Mazajā pusfinālā par 13.-16. vietu BFC pārliecinoši ar 3:1 apspēlēja FS Metta, nodrošinot spēli par 13. vietu ar Minskas “Dinamo”. Demonstrējot ļoti labu futbolu, līdz pat pēdējai minūtei atradāmies vadībā ar 1:0, taču kļūda galotnē maksāja dārgi – 1:1. Pēcspēles sitienu sērijā gan veiksme atkal bija mūsu sabiedrotā un tika izcīnīts panākums pār vienu no Baltkrievijas labākajām komandām!

Komandas galvenais treneris Dmitrijs Bogdanovs bija apmierināts ar komandas demonstrēto sniegumu. Bogdanovs atzina, ka vienīgā turnīra spēle, kurā nebija daudz variantu aizķerties bija tieši pret Viļņas “Žalgirieti”. Pārējās spēlēs futbolisti bija labi un izskatījās labāk par pretiniekiem.

Par turnīra uzvarētājiem kļuva Turīnas “Juventus”, apsteidzot Šveices “Lugano”, “Liverpool”, “Žalgirieti”, Kijevas “Dynamo”, Dortmundes “Borussia”, Tbilisi “Dinamo” un Helsinku HJK.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ