Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

15-11-2017

Daugavpils futbolisti palīdz Latvijai sasniegt vēsturisku panākumu!


Latvijas U19 jaunatnes izlase pirmo reizi nepilnu desmit gadu laikā kvalificējusies Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra elites kārtai. Starp izlases pamatvērtībām bija arī daugavpilieši Ričards Žaldovskis un Dmitrijs Litvinskis.

Rudens ir Latvijas jaunatnes izlašu laiks. Kā pirmie Eiropas čempionāta kvalifikāciju aizvadīja U17 izlases futbolisti. Kvalifikācijas turnīrā Gruzijā Latvijas izlases futbolisti aizvadīja solīdas spēles ar Gruzijas un Itālijas vienībām, taču abos mačos piekāpās vienaudžiem ar 0:1. Pēdējā grupas spēlē tika spēlēts 1:1 ar Melkalni un, kā izrādījās, Latvijai pietrūka tikai viena vārtu guvuma, lai iekļūtu kvalifikācijas elites kārtā.

Izlases kapteiņa funkcijas pildīja Daugavpils aizsargs Leonids Truskovskis, pamatvārtsarga vietu ieņēma Ivans Dubodelovs, savukārt Roberts Magrins spēlēja kā uzbrūkošais pussargs. Vēl izlasē tika iekļauts Kirils Iļjins, taču nevienā no spēlēm laukumā nedevās.

Krietni labāk kvalifikācijā veicās U19 izlasei, kas pirmajā turnīra spēlē ar 1:2 piekāpās Dānijai, pēc kā nospēlēja 0:0 ar futbola lielvalsti Horvātiju. Pēdējā atlases spēlē ar 4:0 tika sagrauta Sanmarīno un grupā tika ieņemta otrā vieta, apsteidzot Horvātiju! Pēdējo reizi Latvija kvalifikācijas elites kārtā šajā vecumā spēlēja tālajā 2008. gadā.

Komandas sastāvā liela loma bija aizsargam Dmitrijam Litvinskim un pussargam Ričardam Žaldovskim, kuri spēlēja visās spēlēs! Apsveicam puišus ar grandiozo panākumu!

Jāpiemin, ka Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Latvijas U21 izlase izbraukumā nospēlēja 1:1 ar Skotijas jauno maiņu. Visu spēli laukumā pavadīja Daugavpils futbola skolas audzēkņi Viktors Litvinskis un Antonijs Černomordijs, bet starp rezervistiem bija Vladislavs Kurakins un Vladislavs Fjodorovs.




Atpakaļ