Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

13-11-2017

Daugavpils braši cīnās ar “Liverpool” un iegūst otro vietu Lietuvā


Nedēļas nogalē Lietuvas galvaspilsētā Viļņā BFC Daugavpils U15 un U16 komandas startēja starptautiskajā turnīrā “Ateitis Cup”. Labāk klājās mūsu U15 puišiem, kuri turnīra laikā spēlēja ar slaveno “Liverpool”, kā arī tika līdz lielajam finālam, kurā piekāpās pēcspēles sitienu sērijā.

U15 vecuma grupas turnīrā piedalījās 10 komandas, kuras tika sadalītas divās apakšgrupās. Daugavpils Sergeja Pogodina vadībā uzsāka ar uzvaru 2:0 pār Igaunijas Tabasalu, abus vārtus gūstot Salvim Petrikam. Turnīra otrajā spēlē pretī stājās labi pazīstamais Baltkrievijas BATE, kuru izdevās pieveikt ar 2:1! Ar vārtu guvumiem atzīmējās Raivis Stumbiņš un Jevgeņijs Miņins.

Otrās dienas ievadā viegli ar 2:0 tika apspēlēta Viļņas Ateitis un izšķirošajā spēlē par pirmo vietu grupā pretī stājās slavenais angļu “Liverpool”. Jau spēles 5. minūtē angļi izvirzījās vadībā, tomēr Daugavpils nepadevās. Puslaika izskaņā Stumbiņš trāpīja pa vārtu stabu, bet otrā puslaika vidū Dmitrijs Rakuls guva vārtus ar galvu, izlīdzinot rezultātu! Diemžēl spēles izskaņā savā soda laukumā nesekmīgi nospēlēja Petriks, ļaujot “Liverpool” izraut uzvaru.

Pusfinālā Daugavpils tikās ar otras grupas labāko vienību Tallinas “Kalev”. Jau pašā spēles sākumā pēc izcila Marka Ziļa reida un piespēles rezultātu atklāja Petriks, taču uzvarēt pamatlaikā neizdevās. Vienā no epizodēm pirmā puslaika beigās Rakuls vienkāršā situācijā pamanījās ieraidīt bumbu savos vārtos. Pēcspēles sitienu sērijā izcili vārtos darbojās Aleksejs Šelkovskis, dodot iespēju Daugavpilij tikt finālā!

 

Otrā pusfinālā par sensāciju parūpējās “Supernova”, kas spēles izskaņā pretuzbrukumā noorganizēja vārtu guvumu, pieveicot “Liverpool” ar rezultātu 1:0.

Lielajam finālam ne Daugavpilij, ne “Supernovai” spēka īsti nepietika. Abas komandas reti veidoja bīstamus momentus, tādēļ viss izšķīrās pēcspēles sitienos. Arī šoreiz ar Šelkovska palīdzību Daugavpils uzsāka labāk, taču turpinājumā aizsita garām trīs sitienus pēc kārtas un piedzīvoja zaudējumu….

Turnīra simboliskajā izlasē tika iekļauti mūsu vārtsargs Niks Kokotins un pussargs Salvis Petriks.

U16 vecuma grupas komanda turnīru iesāka ļoti pārliecinoši, apspēlējot Liepāju ar 1:0, Kaļiņingradas Baltika ar 3:1, kā arī ar 6:1 Sanktpēterburgas “Brigantina”. Lai nosargātu pirmo vietu grupā, spēlē pret Tallinas komandu pietika arī ar neizšķirtu, tomēr mūsu jaunieši šo maču zaudēja ar 0:1. Lai tiktu pusfinālā, bija jācer uz labvēlīgu iznākumu citās grupās, tomēr papildrādītāji labāki izrādījās FS “Metta”, kas beigās arī kļuva par turnīra uzvarētāju.

Mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu Daugavpils ar 1:0 pieveica Minsku, bet cīņā par piekto vietu ar 1:3 piekāpās “Baltika”.

Komandas galvenais treneris Andrejs Sipailo atzina, ka turnīra izskaņā pietrūcis spēlētāju resursu, tādēļ zaudējums pēdējā spēlē bija likumsakarīgs. Kopumā nepameta sajūta, ka otrais četrinieks spēka ziņā neatpalika no labāko četrinieka un iespējams bija pat spēcīgāks.

 




Atpakaļ