Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

23-10-2017

Sezonas lielākā uzvara – 8:0 pret Tukumu!


21. oktobrī stadionā “Celtnieks” BFC Daugavpils futbolisti uzstādīja jaunu komandas rekordu. Komanda.lv 1. līgas spēlē FK Tukums-2000/TSS tika sagrauta ar 8:0! Šosezon ar tik lielu pārsvaru mūsējiem vēl nebija izdevies uzvarēt.

Pirms spēles daugavpiliešiem bija uzdevums obligāti uzvarēt, jo tikai tādā veidā saglabātos izredzes uz otro pozīciju. Savu darbiņu izdevās paveikt, taču ne tik veiksmīgi noslēdzās paralēlā spēle, kurā Progress/Olaine ar 5:0 sagrāva Grobiņas SC. Tas nozīmē, ka pēdējā kārtā Daugavpilij būs jāuzvar Grobiņa, kā arī jācer uz Olaines zaudējumu pret FK “Auda”. Tādā gadījumā izdotos sezonu pagarināt ar pārspēlēm par tikšanu Virslīgā!

Spēlē pret Tukumu jau spēles pirmajās 20 minūtēs rezultāts varēja kļūt 5:0, bet kliboja momentu realizācija. Vienīgo reizi izdevās iesist 10. minūtē, kad pēc lieliska Vernera Zalaka centrējuma bumbu vārtos ar galvu ieraidīja Ričards Žaldovskis. Puslaika turpinājumā pēc Zalaka un Sedrika piespēlēm ar sitieniem tukšos vārtos izcēlās Iļja Ševčuks, bet vēl reizi precīzs bija Zalaks.

Otrajā puslaikā komandas galvenais treneris Viktors Morozs deva iespēju uzspēlēt rezervistiem, tajā skaitā nomainot vārtsargu Aleksandrs Vlasovu pret Vadimu Slepčonoku, kuram tā bija debija 1. līgā. Neskatoties uz daudzajām maiņām, spēles ritējums īpaši nemainījās. Viesi vienreiz pamanījās trāpīt pa vārtu stabu un nopelnīt noraidījumu, bet mājinieki atbildēja ar četriem vārtiem.

Ar skaistu individuālu reidu izcēlās Sedriks, no 15 metriem eleganti bumbu vārtos ieraidīja Sergejs Vasiļjevs, savukārt Borisovs izmantoja pretinieku aizsarga kļūdu un ar precīzu sitienu guva savus pirmos vārtus pieaugušo futbolā! Punktu spēlei pielika Sedriks, kurš pēc Vasiļjeva piespēles ieraidīja bumbu jau tukšos vārtos.

Pēdējo čempionāta spēli BFC Daugavpils aizvadīs 28. oktobrī pret Grobiņu.

 

BFC Daugavpils – FK Tukums-2000/TSS 8:0

Vārti: Ševčuks 2, Sedriks 2, Žaldovskis, Borisovs, Vasiļjevs, Zalaks.

Sākumsastāvs: Vlasovs, Borisovs, Sokolovs, Litvinskis, Cucurs, Liholetovs, Skrebels, Žaldovskis, Ševčuks, Zalaks, Sedriks.

Uz maiņu: Slepčonoks, G.Akifjevs, Šeršņevs, Vasiļjevs, Urbāns. 




Atpakaļ