Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-10-2017

Tika noskriets 52. skrējiens „Daugavpils-Mežciems”


30.septembrī Daugavpilī norisinājās tradicionālais skrējiens „Daugavpils –Mežciems”. Skrējiens pilsētā notiek jau kopš 1966.gada un ar katru gadu pulcē ar vien vairāk sportistu un aktīva dzīvesveida piekritējus. Neskatoties uz vēsajiem laika apstākļiem dalībnieku bija 776, tie bija gan bērni, gan jaunieši, gan seniori. Skrējiens šogad pulcēja ne tikai pilsētniekus, bet arī skrējējus no citām Latvijas pilsētām un sportistus no Baltkrievijas un Lietuvas.

 

            Šī gada jauninājums bija pusmaratona distance, kā arī trase, kas plesās līdz mikrorajonam Mežciems. „Ļoti patika trase: plaša, pārsvarā līdzena, bez liekiem pagriezieniem.  Trasē bija labi izkārtoti dzirdināšanas punkti: kopā 4x!  Laikapstākļi bija ideāli skriešanai- vēss, bez saules un  vēja. Man ļoti labi skrējās- varēju pati plānot tempu. Tikai pirmo reizi pumaratona distance bija garāka nekā standarta (ir gadījušās aī īsākas), bet tas bija motivējoši paskriet uz beigām ātrāk.” atzīst 2016.gada Riodežaneiro Olimpisko spēļu dalībniece, Latvijas garo distanču skrējēja Ilona Marhele, kas Mežciema skrējiena savā vecuma grupā, kā arī kopvērtējumā ieguva 1.vietu ar rezultātu 1:27:58 

            Kopā ar Ilonu Mežciema skrējienā piedalijās arī viens no Latvijas labākajiem skrējējiem un šīs sezonas līderis Dmitrijs Serjogins, kurš pusmaratonu veica 1:18:37. Sieviešu konkurencē otrajā un trešajā vietā ierindojās māsas Kitija Valtere ( 1:34:51) un Ginta Valtere (1:38:51) no Līvāniem. Savukārt vīriešu konkurencē otrajā vietā Anatolijs Macuks (1:19:27) no Jēkabpils un trešajā vietā Daugavpilietis Arnis Paškevičs ar rezultātu 1:21:15.

            Paralēli pusmaratona distancei notika arī 10 km, 5km un Bērnu skrējieni. Jāatzīmē, ka 10km distanci Mežciema skrējienā veica Daugavpils labākais skrējējs, Latvijas vidējo distanču skrējējs un 2012.gada Londondas Olimpisko spēļu dalībnieks Dmitrijs Jurkevičs ar rezultātu 00:35:39. 2.vietā Kirils Matjuhins (00:40:05) un 3.vietā Artis Logins (00:41:08). Sieviešu konkurencē 1.vietu ieguva Baltkrievijas pārstāve Nastassia Dudar (00:47:33), 2.vietu ieguva 12.vidusskolas skolniece Anna-Marija Petrakova (00:48:05) trešajā vietā ierindojās Daugavpils biatloniste Inese Golubeva (00:48:16).       

            Tautas skrējienā (5km) ātrākais skrējējs Indulis Bikše veica distanci 14 minūtēs un 31 sekundē iegūstot skrējiena atbalstītāju īpašo balvu cēļojumu Rīga-Stokholma-Rīga ar vienu no Tallink prāmjiem. Sieviešu konkurencē ātrākā bija Anželika Parfjonova Daugavpils Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkne. Arī Anželika ieguva īpašo balvu no atbalstītājiem AS „Tallink” ceļojumu ar prāmi Rīga-Stokholma-Rīga.

            Vladimira Dribinceva ģimenes balvu ieguva Aleksandrs Lavrentjevs dzimis 1937.gadā un noskrēja 10km distanci 1:23:23, starp sievietēm balvu ieguva Ludmila Tokareva 1947. dzimšanas gada, noskrēja 5km distanci 00:24:08.

            Plkst.12:00 startam gatavojās visjaunākie skrējiena dalībnieki- bērni. Kādam tas bija pirmais starts, kādam jau otrais un trešais, bet visi bija laimīgi satraukti un gatavi skriet. Ikkatrs bērns finišā saņēma skrējiena īpašo medaļu, saldumu, atstarotāju no Latvijas Tautas sporta asociācijas un uzdevumu grāmatiņu ar atlaižu kodu ceļojumam Rīga-Stokholma-Rīga ar prāmi no AS „Tallink”. Jāatzīmē arī ātrākie skrējēji:

200m zēni:

1.Haralds Čāmans

2.Hugo Celms

3.Jaroslavs Strogonovs

 

200m meitenes:

1.Daniela Staceviča

2.Mišelle Pauļukaņeca

3.Marta Giptere

 

700m zēni:

1.Timurs Moskalovs

2.Grigorijs Golubevs

3.Mihails Lukjaņecs

 

700m meitenes:

1.Ieva Čame

2.Evita Zepa

3.Alisa Jermolajeva

 

            Visi rezultāti: https://www.sportlat.lv/rezultati/1012/daugavpils-skrejiens-daugavpils-mezciems/2064

            Skrējiena organizatori Sporta un jaunatnes departaments izsaka pateicību par palīdzību skrējiena tapšanā: Pašvaldības policijai, Valsts policijai, Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldei, AS „Daugavpils Satiksme”, Latviešu kultūras centram.

            Īpašs paldies par sadarbību skrējiena atbalstītājiem: A/S „Tallink”; Orange Bowling; Zinātkāres centrs „ZINOO”; Oļega Burinska fitnesa centrs; SIA „Narvesen”; A/S „Preiļu siers”; Ramirent; 5ERSLIFE.COM; Park Hotel LATGOLA; Tirdzniecības centrs „SOLO”; LATVIJAS TAUTAS SPORTA ASOCIĀCIJA; ALISE +; GOROD.LV un vitamīni „LIVOL MULTI”.




Atpakaļ