Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-10-2017

Uzvara Grobiņā ļauj turpināt cīņu par Virslīgu


Komanda.lv 1. līgas čempionāta kārtējā cīņā BFC Daugavpils viesos ar 2:1 pārspēja Grobiņas SC, saasinot situāciju turnīra tabulā. No otrās vietas komandu šķir vairs tikai divi punkti.

Oktobra pirmajā dienā daugavpiliešiem bija vitāli nepieciešams panākums, kas ļautu turpināt cīņu ne tikai par godalgām, bet arī par otro vietu un pārspēlēm par tikšanu Virslīgā. Spēle Grobiņā iesākās ar abpusējiem uzbrukumiem, biežāk uzbrukuma smailē nonākot kādam no Daugavpils spēlētājiem. Diemžēl ne Ričardam Žaldovskim, ne Raivim Skrebelam noslēdzošie sitieni neizdevās. Puslaika vidusdaļā bīstamāk jau uzbruka mājinieki, kuri pāris reizes bija tuvu vārtu guvumam. Vienu no labākajām iespējām spēles pirmajā daļā neizmantoja Sedriks Kuadio, kura sitiens no kreisās puses lidoja tikai nedaudz garām vārtiem.

54. minūtē Daugavpils varēja izveidot ļoti labu vārtu gūšanas momentu, bet pēc neprecīzas piespēles iekrita pretuzbrukumā un Jānis Krautmanis no asa leņķa pārspēja Aleksandru Vlasovu – 0:1. 67. minūtē pēc Jurija Sokolova piespēles bumbu soda laukumā uztvēra Kuadio, kurš centās izdarīt piespēli vēl tālāk, bet pēc rikošeta palīdzības bumba atrada ceļu vārtos – 1:1!

Par spēles izšķirošo momentu Daugavpils parūpējās 79. minūtē – Dmitrijs Litvinskis izdarīja tālu piespēli Leonidam Truskovskim, pēc kura centrējuma bumbu vārtos ieraidīja Kuadio! 2:1 pārsvaru izdevās nosargāt, pie tam Grobiņa spēli pabeidza deviņu vīru sastāvā, jo divi futbolisti saņēma noraidījumus.

Nākamā spēle BFC Daugavpils paredzēta 7. oktobrī, taču tiek plānots, ka cīņa ar FK “Auda” tiks pārcelta uz citu datumu, jo trīs mūsu jaunieši izsaukti uz Latvijas U19 valstsvienību.  

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ