Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

08-12-2011

„DU” basketbolistēm neveiksme galotnē


Latvijas Sieviešu basketbola līgā dramatiskā galotnē zaudējumu piedzīvojušas „Daugavpils Universitātes” meitenes, ar 61:64 piekāpjoties „RTU-Merks”. 20 punkti Kristīnai Eglei.

 

Trešdienas vakarā daugavpilietēm pretī stājās viena no turnīra tabulas kaimiņienēm „RTU-Merks”. Spēles sākums aizritēja līdzīgā cīņā, dominējot aizsardzībai. DU rindās līderes lomu centās uzņemties Santa Baltace un Oļesja Jevsejeva, bet rīdziniecēm punktus spēlētājas guva pamīšus. Pēc ilgstošas līdzvērtīgas cīņas puslaika izskaņā mājinieces ieguva septiņu punktu pārsvaru, kas ļāva cerēt uz pozitīvu iznākumu – 29:22.

 

Otrajā spēlē pajuka mūsu spēle aizsardzībā, bet uzbrukumā nekrita nevienai no meitenēm. Tā rezultātā ātri vien jau -1 (31:32). Labi, ka šādā brīdī atdzīvojās snaiperes, sametot vairākus tālmetienus, kas atkal ļāva iegūt 6-8 punktu handikapu. Šajā ceturtdaļā tas gan bija vienīgais pozitīvais uzplaiksnījums, ko nevarētu teikt par viešņām – 45:50.

 

Noslēdzošajā ceturksnī uz brīdi daugavpilietēm bija pat -10, tomēr viss izsķīrās galotnē. Labi nostrādāja komandas presings, kas pretiniecēm sagādāja milzīgas problēmas. Svarīgos brīžos precīza bija Jevsejeva, Egle, un uz tablo vairs tikai 60:63. Šajā brīdī DU izdevās pārtvert bumbu, bet Lakomko tālmetiens nebija precīzs. Izredzes izraut uzvaru bija arī pēdējās sekundēs, bet šoreiz veiksme bija „RTU-Merks” pusē – 64:61.

 

DU rindās 20 punktus iemeta Kristīna Egle. 14 - Santai Baltacei, 13- Jevsejevai, 9 – Lakomko, bet Olgai Kazakevičai pieci.  

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ