Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

04-09-2017

Latgales derbijā vajadzīga uzvara


BFC Daugavpils futbolisti Komanda.lv Latvijas 1. līgas čempionāta kārtējā spēlē viesos ar 1:0 pieveica Rēzeknes FA/BJSS vienību. Vienīgos vārtus guva Pāvels Liholetovs, kuriem tie bija pirmie vārti sezonā.

Šosezon Daugavpils un Rēzeknes vienības savā starpā oficiālās spēlēs jau bija tikušās divreiz. Čempionāta spēlē tika fiksēts 0:0, bet kausa mačā Rēzeknē mūsu futbolisti bija pārāki ar 2:0. Arī šoreiz komandas spēkus samēroja Rēzeknē. Mūsu komanda uz spēli devās ne tuvu ne labākajā sastāvā, jo U19 izlasē aizņemti bijuši komandas līderi Dmitrijs Litvinskis un Ričards Žaldovskis. Šī iemesla dēļ sākumsastāvā tika veiktas būtiskas izmaiņas un pamatsastāvā pirmo reizi devās Zorans Kopre, tajā agriezās Dāvis Cucurs, Iļja Ševčuks un Aleksandrs Ivanovs. Uz rezervistu soliņa cīņu iesāka Sergejs Vasiļjevs un Edgars Urbāns.

Neskatoties uz daudzajām izmaiņām sastāvā, Daugavpils veidoja krietni vairāk vārtu gūšanas iespēju un 40. minūtē beidzot arī atklāja rezultātu. Pēc labas kombinācijas Sedrika sitienu vārtsargs atvairīja, bet pirmais pie bumbas bija Liholetovs, kurš sita bumbu zem vārtu pārliktņa. Kopumā pirmajā puslaikā nerealizētas palika vēl trīs-četras labas iespējas, kad vārtus nespēja iesist Verners Zalaks, Sedriks un Cucurs.

Otrajā puslaikā iespēju skaits vēl vairāk pieauga un šoreiz nerealizēti tika tīri izgājieni viens pret vienu vai arī sitieni no pašas vārtu priekšas. Izcilas iespējas izšķērdēja Sedriks, Zalaks, kā arī uz maiņu nākušais Urbāns. Par to Rēzekne atbildēja ar vienu izcilu prettriecienu, kad no pāris metru attāluma ar galvu nedaudz neprecīzi sita Ņikita Dobratuļins.

Ne bez sasprindzinājuma kārotā uzvara tika noturēta un tagad turnīra tabulā komanda nostabilizējusies piektajā pozīcijā. Galvenais uzdevums līdz sezonas beigām būs censties pakāpties uz ceturto vietu, kurā iekārtojusies Tukuma vienība.

Nākamo spēli 1. līgā BFC Daugavpils aizvadīs viesos pret vienu no līgas līdervienībām FK Progress/Olaine. Nākamā mājas spēle 23. septembrī pret Preiļiem.

 

Rēzeknes FA/BJSS – BFC Daugavpils 0:1 (0:1)

Vārti: Liholetovs 40’.

Sākumsastāvs: Vlasovs, Truskovskis, Cucurs, Sokolovs, Ivanovs, Skrebels, Ševčuks, Liholetovs, Kopre, Zalaks, Kuadio.

Uz maiņu: Vasiļjevs, Urbāns.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ