Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

01-09-2017

Jaunatnes čempionātos Daugavpils komandas turpina cīņu par zelta godalgām!


Noslēgusies vasara un laiks ielūkoties mūsu akadēmijas rezultātos aizvadītajos mēnešos. Visās vecuma grupās BFC Daugavpils vienības joprojām ir vadošajās pozīcijās un turpina cīņu par godalgām.

Augusta pēdējā dienā ļoti svarīgu spēli Latvijas 1. sieviešu līgā aizvadīja mūsu meiteņu komanda, kas savā laukumā uzņēma līdervienību Rīgas Futbola skolu. Lai arī rīdzinieces ātri atklāja rezultātu, Daugavpils ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet pašā cīņas izskaņā izrāva dramatisku panākumu – 2:1! Šobrīd turnīra tabulā daugavpilietes dala trešo vietu ar Olaines meitenēm. Līdz čempionāta noslēgumam atlikušas divas spēles, kurās arī izšķirsies meiteņu pozīcija, pie tam 3. septembrī Daugavpils aizvadīs Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēli pret Rīgas Futbola skolu.

U18 vecuma grupas čempionātā Daugavpils puiši 12 spēlēs izcīnījuši deviņas uzvaras (vārtu attiecība 52:7), kā arī trīs reizes zaudējuši. Šobrīd savā apakšgrupā tiek ieņemta otrā vieta, kas nodrošinātu dalību finālturnīrā. Izšķirošā spēle par vietas saglabāšanu divniekā norisināsies 11. oktobrī, kad mūsu jauniešiem pretī stāsies “Skonto”.

Joprojām izcilo sezonu turpina Latvijas jaunatnes Olimpiādes čempioni U16 futbolisti. Jaunatnes čempionātā aizvadītas 12 spēles un izcīnītas 12 (!!) uzvaras. Šajās spēlēs kopumā gūti 51 vārti, bet ielaisti tikai trīs. Trenera Andreja Sipailo komanda jau drīzumā var nodrošināt sev valsts čempionu titulu.

Cīņā par zelta medaļām aktīvi piedalās U15 komanda, kas šobrīd ar 30 punktiem tikai par vienu punktu atpaliek no līdervienības Rīgas Futbola skolas. Šosezon komanda piedzīvojusi tikai vienu zaudējumu, bet vēl trīs reizes spēlējusi neizšķirti. Svarīgākās spēles par medaļām sekos septembrī (12. datumā spēle ar līderi RFS), kā arī oktobrī. Sezonas noslēgums paredzēts 29. oktobrī.

Līdzīga situācija ir arī U14 vecuma grupā, kur par zelta medaļām reāli cīnās piecas komandas, starp kurām ir arī Daugavpils! Šobrīd Jurija Sokolova vadītie censoņi atrodas pirmajā pozīcijā, tomēr vairākas sekotājas ir aizvadījušas pāris spēles mazāk. Aiz Daugavpils šobrīd ir RFS, Liepāja, Riga FC un FS Metta. Jau septembrī paredzēts aizvadīt svarīgākos mačus ar tiešajām konkurentēm.

Pirmā posma turnīru jau pēc nepilnām divām nedēļām noslēgs U13 komanda. Šobrīd Vladimira Žavoronkova padotie atrodas savas grupas pirmajā vietā un svarīgāko cīņu aizvadīs 12. septembrī, kad tiksies ar RFS. Pēc šīs spēles A grupa apvienosies ar B grupu, kur sešas valsts labākās komandas aizvadīs otrā posma cīņas.

Jau pēc nedēļas uz Latvijas U12 vecuma grupas finālturnīru dosies Ivana Maksimčuka trenētā 2005. gada komanda. Finālturnīrs jau otro gadu pēc kārtas norisināsies Ventspilī.

Savu finālturnīru jau veiksmīgi aizvadījusi Dmitrija Bogdanova 2006. gada komanda, kas izcīnīja sudraba godalgas! Ne tik veiksmīgi nostartēja 2007. gada komanda, kas turnīru noslēdza devītajā pozīcijā.

Jaunatnes futbola čempionātu sezona noslēgsies oktobra beigās!

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ