Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

11-08-2017

Daugavpilieši turnīrā Igaunijā pārspēja francūžus, igauņus, krievus


Veiksmīgi starptautisko turnīru Igaunijā “Maardu Cup” iesākuši U12 vecuma grupas futbolisti. Piecās spēlēs izcīnītas četras uzvaras un vienu reizi nospēlēts neizšķirti. Starp pretiniekiem bijušas komandas no Francijas, Krievijas, Igaunijas un Polijas.

Starptautiskajā turnīrā Igaunijā BFC Daugavpils komandai ir lieliska iespēja iegūt vērtīgu starptautisku pieredzi. 18 komandu turnīrā ir komandas ne tikai no ierastajām valstīm kā Igaunija, Lietuva, Krievija un Baltkrievija, bet arī no Polijas un pat Francijas. Turnīra pirmajā fāzē Daugavpils tika vienā grupā ar komandām no Igaunijas, Krievijas, Francijas un Polijas.

Jau pirmajā sacensību dienā trenera Ivana Maksimčuka komanda pierādīja, ka nav ieradusies uz kūrortu. Pirmajā spēlē pārliecinoši ar 4:0 tika apspēlēta Francijas komanda “Mar Vivo” (Marseļas piepilsēta), bet otrajā duelī ar 2:0 tika pieveikti Maardu jaunieši.

Vissmagākā bija otrā sacensību diena, kad bija ieplānotas trīs spēles, pie tam visas pret galvenajiem konkurentiem. Rīta spēlē saspringtā cīņā ar 2:0 tika pieveikta Krievijas komanda “Express” (Pleskavas apgabals), bet turpinājumā panākums ar 3:1 pret vienu no Igaunijas labākajām skolām “Levadia”. Jau pēc šīs uzvaras bija skaidrs, ka mūsu komandai pirmās vietas nosargāšanai pietika ar neizšķirtu pret labi pazīstamo Bjalistokas “Jagiellonia”. Izmantojot plašu rezervistu loku, spēle tika noslēgta ar rezultātu 0:0.

Savā grupā BFC “Daugavpils” ieņēma pirmo vietu, sekoja komanda “Express”, bet trešie bija poļi. Turnīra formāts paredz, ka sacensību ceturtdaļfinālā Daugavpils tiks izsēta ar otro numuru un cīnīsies ar 7. labāko komandu grupu turnīrā – Gargždu “Banga”.

Piektdien ieplānota ceturtdaļfināla un pusfināla spēle, bet sestdien mūsu komanda aizvadīs pēdējo turnīra spēli.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ