Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

10-08-2017

Dome aicina Motosporta federāciju un Nacionālo sporta padomi atbalstīt spīdveju


Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš ir vērsies Latvijas Motosporta federācijā un Nacionālajā sporta padomē ar lūgumu atbalstīt Daugavpils pašvaldību un spīdveja kluba ,,Lokomotīve” vadību finanšu līdzekļu piesaistē.

Latvijas spīdveja pirmsākumi meklējami tieši Daugavpilī. Kopš pirmajām sacensībām 1963. gadā ir izaugušas vairākas sportistu un līdzjutēju paaudzes.  Mūsu spīdveja komanda Polijas NICE līgā startē jau devīto sezonu un divus gadus ir kļuvusi par līgas čempionu.

 Daugavpils spīdveja stadions šodien ir viens no labākajiem Austrumeiropā. Šeit notiek visdažādākā līmeņa sacensības. Kopš 2006. gada Starptautiskā motosporta federācija rīko Daugavpilī Pasaules čempionāta spīdvejā Grand Prix posmu.

3. augustā notika Domes vadības tikšanās ar spīdveja kluba ,,Lokomotīve” vadību, biedriem un spīdveja līdzjutējiem.

Sarunas laikā atklājās galvenās problēmas:

  • Klubam ,,Lokomotīve” ir finansiālas grūtības;
  • Valsts struktūras un Latvijas Motosporta federācija nesniedz klubam finansiālu palīdzību;
  • Ģenerālais sponsors – LDZ Cargo atteicās no sadarbības ar klubu.

Spīdveja kluba ,,Lokomotīve” budžetu pamatā veido Daugavpils pilsētas pašvaldības piešķirtais finansējums, ieņēmumi no biļešu pārdošanas un sponsoru piešķirtais finansējums. Ievērojamus finansiālos līdzekļus prasa sportistu sagatavošana, dalība dažāda mēroga sacensībās, materiāli tehniskās bāzes nodrošināšana.

Pilsētas dome šajā gadā ir piešķīrusi 250 000 eiro kluba ,,Lokomotīve” vajadzībām, tādā veidā izpildot visas finansiālās saistības no savas puses. Neskatoties uz to, pašvaldība meklēs iespējas piesaistīt finansējumu un palīdzēt saglabāt spīdveja tradīcijas Daugavpilī.    




Atpakaļ