Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

10-07-2017

Cēsīs no 7.jūlija līdz 9.jūlijam norisinājās Latvijas Jaunatnes Olimpiāde


Cēsīs no 7.jūlija līdz 9.jūlijam norisinājās Latvijas Jaunatnes Olimpiāde.

Sacensības notika dažādās Latvijas pilsētās- Valmierā, Smiltenē, Priekuļos, Siguldā, Valkā, Burtniekos, Jūrmalā, Engurē, Limbažos, Ogrē, Salaspilī, Jelgavā un Rīgas novados.

Olimpiāde pulcēja ap 3000 jauniešu no visas Latvijas. Daugavpili pārstāvēja 197 sportisti.

Latvijas Jaunatnes Olimpiādes programmā iekļauti 28 Olimpiskie sporta veidi: airēšana, badmintons, basketbols, bokss, burāšana, cīņa, džudo, futbols, galda teniss, golfs, handbols, jāšanas sports, kanoe un smaiļošana, karatē, loka šaušana, paukošana, peldēšana, regbijs, riteņbraukšana, skeitbords, svarcelšana, šaušana, taekvondo, teniss, triatlons, vieglatlētika, vingrošana, volejbols, kā arī 2 neolimpiskie sporta veidi – florbols un orientēšanās.

Daugavpils tika pārstāvēta futbolā, volejbolā, basketbolā, airēšanā, boksā, cīņā, džudo, karatē, paukošanā, peldēšanā, svarcelšanā, šaušanā, taekvondo, tenisā, triatlonā, vieglatlētikā, vingrošanā.

Kopvērtējumā Daugavpils sportisti ierindojās otrajā vietā ar 27 zelta medaļām, 20 sudraba medaļām un 23 bronzas medaļām. Pirmo vietu kopvētējumā ieguva Rīgas pilsēta, trešo vietu ieguva Liepāja.

Šogad īpaši iepriecināja airēšanas komanda ar iegūtām 10 medaļām no kurām 5 ir zelta medaļas, sieviešu brīvās cīņas komanda ar iegūtām 6 medaļām- 2 zelta, taekwondo komanda ieguva 7 medaļas no kurām 4 ir zelta.

Liels prieks par svarcelšanas sporta veida komandu, kas kopvērtējumā ieguva 11 medaļas no kurām 4 ir zelta medaļas un brīvās cīņas komandu ar 10 medaļām no tām 5 zelta. Grieķu – romiešu cīņas sportistiem 6 medaļas kopvērtējumā un 3 zelta. Boksā iegūtas 8 medaļas no tām 1 zelta.

Labi rezultāti mūsu komandām futbolā – 1.vieta, basketbolā – 1.vieta, volejbolā sievietēm – 2.vieta, volejbolā vīriešiem – 4.vieta.

Godalgotas vietas ieguva arī karatē, paukošanā, triatlonā, šaušanā un tenisā.

Vairāk ar Olimpiādes rezultātiem var iepazīties: cesis2017.olimpiade.lv.




Atpakaļ