Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

04-07-2017

Jaunie futbolisti atgriežas ar sudraba godalgām no turnīra Somijā


No 28. jūnija līdz 2. jūlijam BFC Daugavpils U10 un U11 vecuma grupas audzēkņi piedalījās starptautiskā futbola turnīrā “Vantaa Cup”. Abas mūsu komandas tika līdz finālam, kur piedzīvoja zaudējumus.

 

“Vantaa Cup” spēles norisinājās pāris kilometru attālumā no Somijas galvaspilsētas Helsinkiem. Turnīrā sapulcējās komandas no dažādām Somijas, Igaunijas, Latvijas un Baltkrievijas pilsētām. Jāpiemin, ka komandas tika iedalītas A un B līmeņos, kur abas Daugavpils vecuma grupu komandas bija augstākajā A līmenī (piedalījās 12 komandas).

 

U10 vecuma grupas komanda treneru Jāņa Bovina un Jevgeņija Maksimčuka vadībā turnīrā aizvadīja astoņas spēles, izcīnot piecas uzvaras, vienu reizi spēlējot neizšķirti, kā arī divas reizes zaudējot. Savā apakšgrupā 2007. gada komanda ieņēma pirmo vietu, kvalificējoties pusfinālam.

 

Pusfinālā ar 4:1 tika uzvarēta Somijas komanda EPS/Akademia, bet finālā piedzīvots zaudējums Helsinku HJK akadēmijai ar 0:5. Kā atzina treneris J.Maksimčuks, Helsinku komanda bija ievērojami pārākā pār visām komandām šajā turnīrā, tādēļ otrā vieta bija maksimāli sasniedzamais. Treneris uzsvēra, ka praktiski visās spēlēs turnīrā savā starpā tikās spēkos līdzīgas komandas, tādēļ viņš bija ļoti apmierināts ar komandas sniegumu.

 

Līdzīgi gāja arī U11 komandai ar treneri Dmitriju Bogdanovu. Arī gadu vecākā komanda ļoti labi aizvadīja grupu turnīru, priekšlaicīgi garantējot cīņu par medaļām. Pēc izcīnītās uzvaras pusfinālā finālā pretī stājās saimnieku akadēmijas komanda. Lai arī ilgstoši izdevās pretoties somiem, finālā nācās piekāpties ar 1:4.

 

Arī šajā vecuma grupā bija viena izteikta līdere, bet citas komandas bija spēkos līdzvērtīgas.

 

Jūlija mūsu jauniešiem galvenie starti būs Latvijas jaunatnes čempionātā, bet nākamās starptautiskās sacensības ieplānotas augustā. 




Atpakaļ