Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

28-11-2011

Sporta ziņas


„DU” basketbolistes piedzīvo zaudējumu Cēsīs (28.11)

 

Latvijas Sieviešu basketbola līgas spēlē „Daugavpils Universitātes” spēlētājas viesos piedzīvoja zaudējumu pret vienām no savām galvenajām konkurentēm „Cēsu” basketbolistēm – 49:72.

 

„DU” uz Cēsīm devās labā noskaņojumā, jo pēdējā izbraukumā tika izcīnītas divas smagas uzvaras galotnē. Cēsis pirms šīs sezonas pastiprinājās ar vairākām ļoti spēcīgām spēlētājām, tādēļ arī komanda diezgan pārliecinoši atrodas otrajā vietā turnīra tabulā. Diemžēl svētdiena nebija tā veiksmīgākā diena mūsu meitenēm.

 

Ātri mājinieces ieguva vairāku punktu pārsvaru, tā arī neļaujot „DU” izvirzīties vadībā. Ļoti pārliecinoši daugavpilietes zaudēja cīņā zem groziem, pie tam arī no tālās distances bumba nekrita grozā. Neskatoties uz to, aizsardzībā pāris reizes tika nospēlēts veiksmīgi, bet uzbrukumā pārmaiņus uzspīdēja kāda no spēlētājām. Pēc pirmā puslaika 29:36.

 

Otrajā spēles pusē uzbrukums praktiski vispār apstājās, bet mājinieces uzbruka precīzi, praktiski izšķirot cīņas likteni – 51:34. Pēdējā ceturtdaļā ar agresīvu aizsardzību izdevās saglabāt kaut nelielu intrigu, tomēr beigās Cēsis savu pārsvaru vēl vairāk palielināja, uzvarot ar 72:49.

 

 

Mūsu komandā jāizceļ Oļesja Jevsejeva, kurai 15 punkti un 11 atlēkušās bumbas. 13 iemeta Olga Lakomko, bet desmit punkti Kristīnei Eglei. Precizitāte no spēles visai komandai bija vāja – iemesti tikai 19 no 61 metiena, bet no soda līnijas precīzi 5 no 12 mēģinājumiem.

 

Turnīra tabulā DU noslīdējusi uz piekto vietu, bet situācija kopvērtējumā ir ļoti blīva. Nākamais mačs trešdien plkst. 18:30 mājās pret „TTT Juniorēm”.

 

 

„Latgalei” atkal zaudējums (28.11)

 

Zaudējums Latvijas Atklātajā hokeja čempionātā „Latgales” hokejistiem, kas šoreiz izbraukumā ar 2:6 piekāpās „Junioram”.

 

Jau pirmā trešdaļā ne par ko labu neliecināja, jo īsā laikā tika ielaisti divi vārti. Otrā perioda iesākumā Sandis Virkstenis samazināja mājinieku pārsvaru līdz minimumam, tomēr tas bija praktiski pēdējais prieka mirklis. Kaut kādas izredzes uz panākumu vēlreiz parādījās 49. minūtē, kad Artjoms Balaba pievilka līdz 2:4, bet tas arī viss. Zaudējums ar 2:6.

 

Ar divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Antons Kuzņecovs, bet mājiniekiem Edgars Kulda guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

 

 

Startējis pilsētas hokeja čempionāts (28.11)

 

Sestdien un svētdien tika aizvadītas pirmās jaunās pilsētas hokeja čempionāta sezonas spēles. Lieli pārsteigumi netika fiksēti, toties līdzvērtīgu spēļu bija ļoti daudz.

 

Visas spēles gan Elites, gan Classic līgā ritēja 45 minūtes (3 periodi pa 15 minūtēm). Elites līgā startē tikai četri klubi, pie tam divi no tiem nāk no Rokišķiem. Par aizraujošāko kļuva Daugavpils BJSS spēkošanās ar „LRC RSS”. Līdz pat 36. minūtei vadībā bija jaunie censoņi (2:0), tomēr tad īsā laikā „LRC” panāca izlīdzinājumu, bet pēcspēles metienos panākumu viņiem nodrošināja Dmitrijs Fuņikovs, kuram arī abi gūtie vārti pamatlaikā. Galarezultāts 3:2.

 

Citā spēlē Lietuvas klubu duelī „Rokišķis” ar 4:2 pārspēja „Sparta”. 2 vārti un tikpat piespēles Sauļum Ļimontam.

 

Classic līgā pārliecinošākā uzvara „Aisbergiem”, kas ar 9:1 sagrāva „Rēzekni”. Spīdvejs ar 7:4 izrādījās pārāks pār „PSK”, Preiļi ar 3:2 pievarēja „Spartu”, bet „Latgran” ar 5:3 pārspēja „Rokišķis 35”.

 

Bokseriem panākumi Krievijā (28.11)

 

Daugavpils gados jaunie bokseri veiksmīgi nostartējuši starptautiskās sacensībās Krievijā, tiekot pie divām uzvarām un vienas otrās vietas.

 

No 24. līdz 27. novembrim daugavpilieši cīnījās ar bokseriem no Izraēlas, Igaunijas, Lietuvas, Kazahstānas un arī Krievijas. Sportisti sacentās piecās vecuma grupās.

 

Mūsu bokseri sevi pierādīja no labākas puses uz tik spēcīgu pretinieku fona. Par uzvarētājiem savās svara kategorijās kļuva Ēvalds Teikmanis un Dmitrijs Zaharovs, savukārt Edgars Koržeņevskis sīvā cīņā palika otrais. Ar mūsu sportistu startu apmierināts palika treneris Vladislavs Sokolovs.

 

 

Jaunatnes hokeja čempionātā viena pārliecinoša uzvara un sakāve (28.11)

 

Ļoti mainīgām sekmēm nedēļas nogalē Latvijas jaunatnes hokeja čempionātā nospēlējuši Daugavpils BJSS audzēkņi. U16 vecuma grupas komandai pārliecinošs zaudējums, bet U12 pārliecinoša uzvara.

 

U16 vecuma grupas komanda tikās ar spēcīgo HS „Rīga”, kurā sapulcināti teju labākie jaunie mūsu valsts spēlētāji. Tas atspoguļojās arī uz rezultātu tablo. Vienīgos vārtus mūsu labā guva Sandis Mežaraups, kad rezultāts jau bija 0:7. Beigās zaudējums ar 1:11.

 

U12 vecuma grupas komandai klājās krietni vien labāk. Lai arī daugavpilieši pirmie ielaida vārtus, turpinājumā „Prizma/Pārdaugava” tika sagrauta ar 9:2.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ