Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

09-06-2017

Daugavpils jaunieši Latvijas jaunatnes čempionātā aizvadījuši 41 spēli


BFC “Daugavpils” jauniešu, sieviešu, kā arī 2. līgas komandas šī gada Latvijas čempionātos kopumā aizvadījušas jau 41 spēli. 28 no tām izcīnītas uzvaras, bet četrās spēlēs fiksēts neizšķirts 

Atskaitot Latvijas jaunatnes čempionātu, iesācies arī Latgales čempionāts jaunākajās grupās (8x8, 6x6), taču tur mūsu komandas šobrīd vēl cīnās par iekļūšanu Latvijas kausa finālos.

Futbolā 11x11 Daugavpils ir pārstāvēta U13, U14, U15, U16, U18 vecuma grupās, kā arī Latvijas 2. līgas čempionātā un Latvijas 1. sieviešu līgā.

Aizvadītajos divos mēnešos kopumā aizvadīta 41 spēle, kurās izcīnītas 28 uzvaras, četras reizes spēlēts neizšķirti, bet deviņas reizes zaudēts.

Vislabāk jauno sezonu iesākusi U16 vecuma grupas komanda (treneri A.Sipailo un A.Opekunovs), kas uzvarējusi visās sešās spēlēs un šobrīd atrodas pārliecinošā pirmajā vietā. Uzvarētas arī abas galvenās konkurentes Metta un Liepāja. Kopējā vārtu attiecība 28:1!

Ļoti labs starts arī U13 komandai, kas šogad pirmo gadu spēlē 11x11. V.Žavoronkova trenētā komanda astoņās spēlēs ieguvusi 22 no 24 iespējamajiem punktiem. Vienīgie punkti zaudēti pret Metta, kad kompensācijas laikā pretinieks izrāva neizšķirtu 2:2. Šobrīd turnīra tabulā Daugavpils ieņem pirmo vietu.

U15 vecuma grupas komanda (galvenais treneris S.Pogodins) sezonu sāka ar vairākām uzvarām pēc kārtas, taču pēdējās spēlēs vairs nav gājis tik labi. Neizšķirti nospēlēts ar “Supernova” un “Metta”, bet pret RFS piedzīvots zaudējums. Turnīra tabulā šobrīd tiek ieņemta ceturtā pozīcija.

U14 vecuma grupas komanda (galvenais treneris J.Sokolovs) nekādi nespēja tikt galā ar Liepāju (abās spēlēs zaudējumi), kā arī zaudēja punktus pret Babīti/Dinamo (0:0). Pārējās sešās spēlēs ir izcīnītas uzvaras un šobrīd pirmā vieta tabulā, taču Liepāja aizvadījusi par divām spēlēm mazāk. Izskatās, ka šajā vecuma grupā uz pirmo vietu pretendēs veselas piecas komandas.

U18 vecuma grupā aizvadītas tikai trīs spēles, kurās piedzīvoti divi zaudējumi (0:3 Skonto un 1:2 pret Vidzemes FC), kā arī ar 7:0 sagrauta Ilūkste.

Latvijas 2. līgā līdzīga situācija, kur pēc zaudējumiem Krāslavai un LDZ Cargo, izcīnīta uzvara pār Viesīti.

Neslikti sezonu iesākušas BFC Daugavpils meitenes (treneris D.Sarafaņuks), kuras Latvijas 1. sieviešu līgā sešās spēlēs uzvarējušas četras reizes un šobrīd atrodas 2. pozīcijā.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ