Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

21-04-2017

ZZ Čempionāta pusfināls pulcēja 6 tūkstošus skolēnu (VIDEO)


Lieli sporta svētki – tā varētu raksturot ZZ Čempionāta pusfinālu, kas 20. un 21. aprīlī pirmo reizi norisinājās Daugavpilī. Daugavpilī ieradās 6 tūkstoši skolēnu, kas jau ir uzvarējuši sacensībās savās pilsētās. To vidū arī 21 komanda no Daugavpils.

ZZ Čempionāts – tās nav tikai sporta sacensības. Ne visi izturēja atlases kārtas, jo to laikā bija jāveic dažādi uzdevumi. Savukārt pusfināla laikā bija iespējami ātrāk jāveic desmit stacijas un katrā no tām jāizpilda sarežģīti uzdevumi – sākot no bumbas iemešanas grozā, līdz pat atbildēm uz dažādiem jautājumiem. Ļoti svarīga bija prasme darboties komandā. Piemēram, lai ar virvju palīdzību pārvietotu kravu, bija saskaņoti jādarbojas visai komandai.

Sacensību laikā bērni apguva arī citas svarīgas iemaņas, piemēram,  - pēc atpūtas dabā pēc sevis obligāti  ir jāsavāc atkritumi. Biedrības „Aka Latvia” pārstāvji demonstrēja, kā ir iespējams pārstrādāt plastmasas iepakojumu un izgatavot no atkritumiem noderīgas lietas.

Uzvarētāju apbalvošana un koncerti arī ir daļa no pasākuma. Divas dienas Centrālo parku piepildīja bērnu smiekli, jautrība un azarts. Mūsu bērni acīmredzami ir noilgojušies pēc pagalmu spēlēm. Šajā čempionātā viņi var izpaust savu fantāziju, skriet, lēkāt un sacensties veiklībā.

Čempionāta fināls norisināsies 27. maijā Jūrmalā. Tajā piedalīsies arī Daugavpils skolēni.





Atpakaļ