Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

04-04-2017

Ar fināla uzvaru pār Vitebsku BFC uzvar 2004. gadu grupā


Ar spraigām fināla cīņām noslēdzies “Daugavpils Cup” 2004. dzimšanas gadu grupām. Lielajā finālā daugavpilieši ar 4:1 pārspēja Vitebsku. Trešajā vietā ierindojās RFS.

Šis turnīrs paliks atmiņā ar ļoti mainīgiem laikapstākļiem. Piektdien komandas spēles uzsāka uz sniegotiem laukumiem, bet jau svētdien temperatūra sasniedza teju 20 grādus. Šādām pārmaiņām komandas bija sagatavojušās labi.

Daugavpils 1. komanda Vladimira Žavoronkova vadībā iesāka pret Ilūkstes NSS, kuru spēles otrajā pusē izdevās nolauzt – 4:0. Turpinājumā sekoja vēl pārliecinošāka uzvara pār Paņevēžas Futbola akadēmiju (6:0), kā arī vēl viens 4:0 (Rīgas “Daugava”).

Izšķirošo spēli par pirmo vietu savā apakšgrupā daugavpilieši aizvadīja ar RFS. Interesanti, ka Rīgas komandas treneru korpusā bija bijušais Daugavpils futbolists Deniss Bezuščonoks, kurš sper pirmos soļus trenera karjerā. Aizraujošā duelī Daugavpils izcīnīja uzvaru ar 1:0.

Otrā apakšgrupā pie četrām graujošām uzvarām tika Vitebska, kas arī kļuva par galveno favorīti. Otro vietu šajā grupā ieguva Rīgas “Dinamo”. Ceturtajā vietā ierindojās BFC 2. komanda, bet piektajā vietā “Jaunība”, kurā tika sapulcēti vairāku dažādu vecumu spēlētāji, kuri netiek pie teikšanas savu vecuma grupu komandās.

Pusfinālā Daugavpils ar 2:0 pārspēja “Dinamo”, savukārt Vitebska ar 3:0 apspēlēja RFS. Lai arī likās, ka finālā favorīti būs baltkrievi, BFC tika pie negaidīti pārliecinošas uzvaras – 4:1! Par labāko spēlētāju mūsu komandā atzina Gļebu Žundu. Par labāko turnīra uzbrucēju tika nosaukts Ralfs Baško, bet labākā pussarga nosaukums tika Markusam Haritonovam.

BFC otrā komanda mazajā pusfinālā ar 0:1 piekāpās Paņevēžai, bet spēlē par 7. vietu pēcspēles sitienu sērijā piekāpās Rīgas “Daugavai”. “Jaunība” spēlē par 9. vietu ar 2:4 zaudēja Ilūkstei.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ