Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

27-02-2017

U13 uzvar turnīrā Rīgā, Minskā tiek ieņemta 8. vieta


Nedēļas nogalē mūsu jaunie audzēkņi piedalījās kārtējos turnīros. “Riga City Cup” par čempioniem izdevās kļūt U13 grupas spēlētājiem, bet U9 grupas jaunieši ieguva astoto vietu Minskā.

Sestdien un svētdien Rīgā starptautiskā turnīrā “Riga City Cup” Vladimira Žavoronkova trenētā 2004. dzimšanas gada komanda kļuva par labāko no 10 komandām. Turnīrs gan iesākās smagi un tika piedzīvots pelnīts zaudējums ar 1:4 “Mettai”. Ļoti smagas bija spēles ar Lietuvas komandām, bet galvenais, ka uzvaras neizpalika – 2:1 pret “Tauras” un 1:0 pret Paņevēžas FA.

Otrās dienas ievadā ar 3:0 tika apspēlēti “Skonto” jaunieši, kas ļāva grupā ieņemt pirmo vietu! Pamatīga neveiksme “Mettai”, kas spēles ziņā bija starp labākajām turnīra komandām, taču augstāk par ceturto vietu grupā netika.

Pusfinālā saspringtā spēlē pēcspēles sitienu sērijā izdevās pārspēt JFA “Jelgava”, bet finālā pelnīti ar 2:0 tika apspēlēti Liepājas vienaudži.

Plašāk par komandas triumfu stāsta Vladimirs Žavoronkovs: “Turnīru iesākām ar smagu zaudējumu “Mettai”, kas bija pārāka pār mums. Šī spēle parādīja, ka mums vēl ir uz ko tiekties. Turpinājumā negāja viegli, bet savas uzvaras izcīnījām. Negaidīti zaudēja “Metta”, kas nespēja izkļūt no grupas. Pusfinālā pret Jelgavu gāja smagi, jo tai ir patiešām laba komanda. Lielajā finālā pirmo reizi vēsturē izdevās pieveikt Liepāju, pie tam izdarījām to pelnīti. Liels prieks par uzvaru turnīrā, bet vienlaikus darba pietiek, jo ir iespējas progresam.”

Par turnīra labāko pussargu tika nosaukts Gļebs Mihaļcovs, savukārt par visa turnīra labāko spēlētāju tika nosaukts aizsargs Daniils Žars.

Trīs dienu garumā Minskā 2008. dzimšanas gada komanda cīnījās par uzvaru turnīrā “Mūsu nākotne”. Starp 16 komandām bija tādas labi pazīstamas Austrumeiropas komandas kā BATE, Harkovas “Metalist”, Minskas “Dinamo”, FK “”Minsk” un citas.

Apakšgrupā Daugavpils nezaudēja nevienā no spēlēm. Cīņā ar Viļņas “Audra” fiksēts neizšķirts 1:1, savukārt FK “Minsk” tika apspēlēts ar 3:0, bet ar Brjanskas “Dinamo” pietika ar bezvārtu neizšķirtu, lai nosargātu pirmo vietu grupā.

Ceturtdaļfinālā pretī stājās FK “Minsk 2009”. Kā pastāstīja komandas treneris J.Maksimčuks, visas spēles garumā laukumā dominēja daugavpilieši, taču nespēja realizēt savas iespējas. Kā jau tas nereti gadās, par savām kļūdām nācās samaksāt un pēcspēles sitienu sērijā tika atzīts baltkrievu pārākums.

Mazajā pusfinālā ar 1:2 Daugavpils piekāpās BATE vienaudžiem, bet spēlē par 7. vietu tika atzīts “Metalist” pārākums. Par turnīra čempioniem kļuva Minskas “Dinamo” spēlētāji, bet trešajā vietā ierindojās Viļņas “Audra”.

J.Maksimčuks: “Ļoti labs un vērtīgs turnīrs. Ļoti labas komandas, pie tam mēs uz šī fona izskatījāmies labi. Ļoti liela vilšanās par zaudējumu ceturtdaļfinālā, jo patiešām bijām labāki. Pirms turnīra izvirzīju divus mērķus – tikšana astotniekā un vēlāk trijniekā. Ar pirmo uzdevumu tikām galā, bet ar otro nē. Ļoti žēl, jo reāli varējām cīnīties par medaļām. Ja godīgi, jebkura no pirmā astotnieka komandām varēja kļūt par čempioni, atskaitot “Minsk 2009”, kas šajā kompānijā īsti neiederējās.”

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ