Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

15-02-2017

U12 jaunieši Minskā samēroja spēkus ar Rostovu un Kijevas “Dynamo”


Ļoti vērtīgu starptautisko spēļu pieredzi ieguvuši BFC “Daugavpils” 2005. gadā dzimušo futbolistu komanda, kas četru dienu garumā sacentās turnīrā “Dinamo Cup”, kur ieguva iespēju uzspēlēt pret Austrumeiropas top jaunatnes akadēmijām.

Ivana Maksimčuka un Aleksandra Opekunova vadībā daugavpilieši agrā sestdienas rītā devās uz Minsku, kur kopā ar 15 citām komandām no Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Moldovas un Lietuvas cīnītos par uzvaru “Dinamo Cup”.

BFC “Daugavpils” 2005. gada komanda tika ielozēta vienā grupā ar Kijevas “Dynamo”, Minskas “Dinamo” otro komandu un iepriekšējā gada čempioni Kaļiņingradu. Pirmajās spēlēs Kijeva ar 3:2 pārspēja Kaļiņingradu, savukārt daugavpilieši nospēlēja 1:1 ar Minsku.

Otrajā spēlē Daugavpils sarūpēja šī turnīra lielāko sensāciju – 1:0 pār Kaļiņingradu, kas vienlaikus praktiski garantēja arī iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Kaļiņingrada par šo neveiksmi reabilitējās ar Minskas sagraušanu, bet izstumt Daugavpili no otrās vietas vairs nebija iespējams. Mūsu komanda noslēdzošajā grupas spēlē ar 0:2 piekāpās galvenajai favorītei Kijevai un ar četriem punktiem ieņēma otro vietu grupā.

Jāpiemin, ka no savām apakšgrupām tālāk netika tādas pazīstamas komandas kā Borisovas BATE, BFA Vilnius, Belogorye, abas Moldovas komandas un jau pieminētā Kaļiņingrada.

Ceturtdaļfinālā Daugavpilij pretī stājās viena no galvenajām turnīra favorītēm Rostova. Diemžēl Rostova bija krietni pārāka un izcīnīja panākumu ar 4:0. Visi vārti tika gūti jau spēles pirmajā puslaikā. Pusfinālā Rostova ar 0:3 piekāpās Maskavas “Dynamo”, pie tam spēles beigās starp šīm komandām bija masveida kautiņš, kurā esot iesaistījušies gan treneri, gan tiesneši.

Čempionāta finālā Maskavas komanda atzina Krasnodaras jauno talantu pārākumu, bet Rostova ieguva trešo vietu, ar 3:0 sagraujot Minskas “Dinamo”.

 

Daugavpils mazajā pusfinālā par 5.-8. vietu bija 10 sekunžu attālumā no uzvaras pār Minskas komandu. Visas spēles garumā Daugavpils atradās vadībā (1:0, 2:1, 3:2), tomēr rupja aizsardzības kļūda 10 sekundes pirms pamatlaika beigām maksāja uzvaru – 3:3. Pēcspēles sitienu sērijā zaudējums un nācās cīnīties par 7. vietu. Minska turnīru noslēdza 5. vietā.

Atkārtota tikšanās ar Kijevas “Dynamo” šoreiz izrādījās neveiksmīgāka un bija jāsamierinās ar zaudējumu 1:5, kā arī astoto vietu kopvērtējumā.

Stāsta komandas galvenais treneris Ivans Maksimčuks: “Lielisks turnirs, kurā piedalījās 6-7 TOP līmeņa komandas. Rostova, Maskava, Krasnodara, Kijevas “Dynamo” bija ļoti spēcīgas. Šīs komandas spēlēja īstu vīru futbolu. Jāatzīst, ka es jau sen nebiju piedalījies tik augsta līmeņa turnīros. Mēs guvām ļoti vērtīgu pieredzi un arī mācību. Ļoti sāpīgs bija zaudējums pēdējās sekundēs pret Minsku, bet vienlaikus sagādājām lielu pārsteigumu pret Kaļiņingradu.

Sacensību organizatoriskais līmenis bija ļoti augsts, arī kultūras programma puišiem bija sagatavota augstā līmenī. Izdevās pakomunicēt ar citiem treneriem un uzaicinājām Krievijas komandas uz turnīriem Daugavpilī. Paskatīsimies, varbūt izdosies ieraudzīt kādu no vadošajām šīs valsts komandām arī pie mums. Viennozīmīgi ļoti vērtīgs turnīrs!”

Jau ceturtdien uz Minsku dosies 2006. gada komanda, kas sacentīsies starptautiskā turnīrā “Mūsu nākotne”.

 

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ