Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

14-02-2017

“Riga Cup” piekāpāmies tikai Sanktpēterburgas “Zenit” vienaudžiem


Aizvadītajā nedēļas nogalē tika aizvadīts viens no prestižākajiem Latvijas jaunatnes starptautiskajiem turnīriem “Riga Cup”, kurā mūsu 2001. gadā dzimušo futbolistu komanda ieņēma otro vietu aiz Sanktpēterburgas “Zenit”.

“Riga Cup” jau ierasti sapulcē ļoti spēcīgu dalībkomandu loku no Skandināvijas, Austrumeiropas un Rietumeiropas. 2001. gadā dzimušo futbolistu konkurencē tik spēcīgas komandas sapulcināt neizdevās, tomēr Daugavpils komanda tika pie iespējas uzspēlēt ar Sanktpēterburgas “Zenit” vienaudžiem.

Sacensību pirmajā dienā Andreja Sipailo audzēkņi ar 3:1 pārspēja “SuperNova”, savukārt otrajā cīņā varonīgā galotnē atspēlējās no 1:3 un bija pat tuvu uzvarai pār “Skonto” 2000. gada komandu – 3:3.

Otrā diena iesākās ar spēli pret galveno favorīti “Zenit”. Kā atzina Andrejs Sipailo, krievu futbolisti spēlēja ļoti asi un jau pirmajā minūtē laukumu sasituma dēļ bija spiests atstāt uzbrukuma līderis Eduards Dašķevičs, kurš gan turpinājumā atgriezās spēlē. Līdzīgā spēlē pie panākuma tika “Zenit”, uzvarot ar 1:0.

Par šo zaudējumu komanda reabilitējās ar uzvaru 1:0 pret RFS, tādā veidā praktiski nodrošinot sev otro pozīciju. Noslēdzošajā turnīra cīņā ar 7:0 tika sagrauta Rīgas “Dinamo”. Pēdējā dienā “Zenit” negaidīti piekāpās “Skonto”, bet tas neietekmēja turnīra tabulu – pirmie krievi, otrajā vietā BFC Daugavpils, bet trešie “Skonto”.

 

Par turnīra labāko uzbrucēju tika atzīts Dašķevičs, kurš guva trīs vārtus. Vēl rezultatīvāks bija Roberts Magrins, kura rēķinā pieci vārti. Turnīra gaitā vēl vārtus guva Jānis Buls, Oļegs Gurevičs, Emīls Spēks, Edgars Ivanovs, Maksims Mihejevs.

 

Jāpiemin, ka slimību un savainojumu dēļ uz Rīgu nedevās divi no komandas līderiem Leonīds Truskovskis un Vladislavs Skurjats, kas deva iespēju sevi pierādīt vairākiem rezervistiem un viņi visi esot attaisnojuši viņiem doto uzticību.

 

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ