Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

07-02-2017

BFC “Daugavpils” uzvar starptautiskā turnīrā Rīgā


Ar iegūtu pirmo vietu no Rīgas atgriezusies BFC “Daugavpils” trīs vecumu grupu apvienotā komanda. Turnīrā “Riga Open Cup” astoņu klubu konkurencē daugavpiliešiem pirmā vieta!

“Riga Open Cup” bija labs sagatavošanās turnīrs 2005., 2006., 2007. dzimšanas gada komandām. Atšķirībā no citiem turnīriem visas trīs vecuma grupas komandas cīnījās par uzvarām kopējā kluba gūto punktu ieskaitē. Pret katru no pretiniekiem tika aizvadītas trīs spēles – katra vecuma komanda pret otras komandas vienaudžiem.

Sacensību pirmajā dienā Daugavpils ar 6:3 pieveica “Tukumu” (uzvaras 2005. un 2006. gada komandām, bet 2007. gada komanda zaudēja), nospēlēja 4:4 ar “Dinamo Rīga” (uzvara 2007. gadam, 2005. gadam neizšķirts, bet 2006. gada komanda zaudēja). Pēdējā grupas cīņā daugavpiliešiem pārliecinošs 9:0 pret Igaunijas komandu “Santos”. Šāds veiksmīgs turnīra sākums garantēja mums pirmo vietu savā apakšgrupā.

Pusfinālā pretī stājās Šauļu Futbola akadēmijas komanda. 2005. dzimšanas gada komanda uzvarēja ar 3:1, bet pārējās komandas nospēlēja neizšķirti, ar ko pietika tikšanai lielajā finālā. Tajā pretī stājās turnīra saimnieki “Dinamo Rīga”.

2006. un 2007. dzimšanas gada komanda tika pie panākumiem, bet 2005. gada komanda uzvarēja pēcspēles sitienu sērijā. Šāds izcils sniegums garantēja pirmo vietu šajā turnīrā! Trešajā vietā ierindojās Babītes futbolisti, uzvarot Šauļu akadēmiju. Jāpiemin, ka sacensību laureātus apbalvoja ilggadējais Latvijas futbola izlases aizsargs Mihails Zemļinskis.

Finālu un uzvaru tajā aizēnoja ļoti smagais Emīla Urbāna savainojums par 2005. dzimšanas gada komandu. Vienā no epizodēm Emīls smagi krita un nekavējoties tika aizvests uz slimnīcu, kur viņam tika veikta operācija! BFC “Daugavpils” novēl Emīlam drīzu atveseļošanos un atgriešanos laukumā!

Par turnīra labākajiem spēlētājiem tika nosaukti Kirills Kirilko (2007. gads) un Artjoms Sokolovs (2006. gads). Par labākajiem spēlētājiem savās grupās mūsu akadēmijā tika nosaukti:

Emīls Urbāns (2005. gads)

Ņikita Barkovskis (2006. gads)

Martins Aleksejevs (2007. gads)

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Futbola centrs Daugavpils




Atpakaļ