Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

02-01-2017

Iesākusies Daugavpils telpu orientēšanās tradīcija!


22. decembrī Daugavpils Universitātes jaunā korpusa labirinti pulcēja vairāk nekā 80 aktīvā dzīvesveida piekritējus Daugavpils telpu orientēšanās sacensībās. Lai gan Latvijas mērogā šis orientēšanās sporta veids vairo savu popularitāti jau kopš 2013. gada, Daugavpilī šādas sacensības notika pirmo reizi, sniedzot daudz jaunu iespaidu sacensību dalībniekiem.

Kā jau pieņemts šāda veida sacensībās, dalībnieki startēja trīs vecuma grupās (SV16, SV21, SV40). Cīņai par medaļām, dalībniekiem bija veiksmīgi jānostartē  divās distancēs, kuru summa veidoja ieskaiti kopvērtējumā. Lai gan ar abām distancēm tika galā tikai paši izturīgākie un uzmanīgākie, visi dalībnieki atzina, ka šādas sacensības jārīko vēl, turklāt, prieku par startu vairoja piemiņas nozīmītes, kuras saņēma visi startējošie.

Jaunākajā vecuma grupā uzvaru izcīnīja Milda Makoveckaite no Zarasu orientēšanās kluba “Šiurpys” un daugavpilietis Olegs Sizovs. “Sākumā, kad ieraudzīju karti, nesapratu neko vispār, tomēr pirmo reizi piedalījos tādās sacensībās. Kad noskrēju pirmo distanci un paņēmu otro karti, viss nostājās savās vietās un es visu sapratu. Galu galā izcīnīju 1. vietu!”, stāsta Olegs.

Veterānu konkurencē zelta godalgas izcīnīja OK “Stiga” pārstāvji Ilona Gricāne un Valērijs Baranovskis. “Pirmo reizi savā orientēšanās karjerā piedalījos telpu orientēšanās sacensībās. Līdz pirmajam KP biju viens no lēnākajiem, nepalīdzēja pat tas, ka es savā laikā pavadīju šajā ēkā 5 gadus! Ar katru nākamo punktu saprašana uzlabojas. Tas ir īsts prieks pieskriet pie KP un ieraudzīt vēlamo numuru uz tā! Ļoti patika šis sacensības, un ceru, ka tas nebija piedējas šajā ziemas periodā!” komentē Valērijs.

Uzvaru pieaugušo konkurencē izcīnīja OK “Stiga” sportiste Stefānija Zaiceva un Maksims Petrovs, kas šajās sacensībās startēja individuāli un ar savu sniegumu pārsteidza Daugavpils pieredzējušos orientieristus. “Ierados Daugavpils Universitātes jaunajā korpusā ar skeptiskām domām par turpmākajiem notikumiem - Telpu orientēšanās Daugavpilī. Orientēšanās karti rokās nebiju turējis kopš vasaras sākuma tāpēc mazliet uztraucos, kas galu galā sanāks. Satraukuma dēļ nekādas īpašās grūtības trasē nesaskatīju. Daudziem orientieristiem tā bija pavisam jauna pieredze un izrādījās, ka var iemācīties kaut ko jaunu. Organizētāji bija pacentušies un distances bija saprotamas, ja vien dalībnieks pievērsa kartes apzīmējumiem mazliet lielāku uzmanību. Beigu beigās sanāca pārsteigt gan sevi, gan pārējos cilvēkus sev apkārt, jo kopvērtējumā ieguvu pirmo vietu. Žēl, ka tas nebija pasaules čempionāts. Paldies par lielisku vakaru un iespēju vēl labāk iepazīt Daugavpils Universitātes jauno korpusu.”, ar saviem iespaidiem dalās Maksims.

Izcīnīt medaļas vienmēr ir patīkami, tomēr jaunu emociju gūšanai pietiek vien ar piedalīšanos. “Vietām likās, ka es teleportējos telpā! Vien atgriežoties mājās un pārskatot kartes, puzle salikās! Cik žēl, ka sacensības jau ir beigušās. Paldies organizatoriem par šiem svētkiem!”, stāsta Eduards no Lietuvas.

Ar pirmajām uzvarām un pozitīvām emocijām 2016. gada izskaņā Daugavpilī ir iesākusies Telpu orientēšanās tradīcija. Liels paldies Daugavpils pilsētas domei, Daugavpils Universitātei un sacensību dalībniekiem par atbalstu un pozitīvām atsauksmēm. Uz tikšanos nākošajos startos!




Atpakaļ