Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

03-11-2011

DU basketbolistes pārliecinoši apspēlē LU


Latvijas Sieviešu basketbola līgas kārtējā mačā „Daugavpils Universitātes” meitenes pamatīgi iepriecinājušas savus atbalstītājus, uzvarot mājās LU spēlētājas ar rezultātu 75:56.

 

DU cīņas ar LU allaž bijušas principiālas un ļoti interesantas. Iepriekšējo sezonu LU noslēdza trešajā vietā, bet šogad dažādu sastāva problēmu dēļ vienība vēl nebija tikusi ne pie vienas uzvaras. DU pirms spēles ar rīdziniecēm zaudēja vienu no labākajām rezervistēm Margaritu Širokovu, tādēļ spēles smagums gūlās praktiski tikai uz sešu spēlētāju pleciem.

 

Pirmajās minūtēs uzbrukumā labāk darbojās rīdzinieces, savukārt daugavpilietēm bieži vien neiekrita metieni, kuri parasti iekrīt. Neskatoties uz to, labā darbība aizsardzībā un veiksmīgā cīņa zem groziem ļāva izvirzīties vadībā. Te lieli nopelni Kristīnai Eglei, kura sameta vairākus sarežģītus tālmetienus.

 

Pirmajā puslaikā ļoti produktīvs sniegums arī Oļesjai Jevsejevai un Santai Baltacei, kas ļāva panākt 35:29. Otrajā puslaikā šaubu par uzvaru praktiski nebija nekādu. Lai arī viešņas šad tad veica kādu izrāvienu, DU turējās diezgan drošā vadībā, beigās palielinot pārsvaru līdz pat 19 punktiem – 75:56. Prieks, ka galotnē izspēlēties tika dota iespēja visām meitenēm, bet divus punktus iemeta 1997. gadā dzimusī Tatjana Savicka.

 

Sezonas piecās spēlēs DU trīs uzvaras. Rezultatīvākā ar 25 punktiem bija Kristīna Egle (tālmetieni 7/11). Viņai arī 12 atlēkušās bumbas. Tikpat bumbu Baltacei, kurai arī desmit punkti. 21 punkts Oļesjai Jevsejevai.

 

               

Informāciju sagatavoja:

Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ