Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

17-10-2016

Daugavpils komanda uzvar Latvijas atklātajā Veterānu futbola čempionātā


Par Latvijas atklātā Veterānu futbola čempionāta uzvarētāju otro gadu pēc kārtas kļuvusi Daugavpils komanda. Sezona 15. oktobrī noslēdzās ar devītā posma sacensībām Rīgā, kad Reiņa Zālīša piemiņas turnīrā uzvaras laurus plūca Sportima vienība, finālā pārspējot tieši Daugavpils futbola veterānus.

Daugavpils komanda kļuva par labāko sešos šīs sezonas čempionāta posmos, bet pa vienai reizei pie uzvarām tika ne tikai Sportima vienība, bet arī Jūrmalas un Rēzeknes futbola veterāni. Sezonas kopvērtējumā Daugavpils pārstāvji par 11 punktiem apsteidza Jūrmalas komandu, bet labāko trijnieku noslēdza Carnikavas vienība, kas par divu punktu tiesu apsteidza rēzekniešus.

Reiņa Zālīša piemiņas turnīrā sacentās astoņas komandas, kas vispirms aizvadīja cīņas divās apakšgrupās. A grupā uzvarēja Sportima komanda, nosargājot savus vārtus neskartus un iekrājot piecus punktus. Tādu pašu punktu skaitu izcīnīja arī Daugavpils futbolisti, kuru savstarpējais mačs noslēdzās neizšķirti 0:0, bet augstāku vietu apakšgrupā, pateicoties labākai gūto un zaudēto vārtu attiecībai, ieņēma Sportima. Arī B grupā vienai komandai - Jūrmalai - izdevās savus vārtus nosargātus neieņemtus. Tiesa, jūrmalnieki ar pieciem punktiem grupā palika otrie, jo septiņus punktus izdevās izcīnīt Viesulis komandai, kuru savstarpējais mačs noslēdzās neizšķirti 0:0.

Pusfināla mačos pārliecinošu uzvaru uzcīnīja Sportima, kas pārspēja Jūrmalas komandu ar 3:0, savukārt Viesulis un Daugavpils vienības nospēlēja neizšķirti 1:1, pēcspēles sitienu sērijā panākumu ar 3:1 gūstot Latgales pārstāvjiem. Mačā par trešo vietu Dmitrijs Želtovs dāvāja Jūrmalas komandai uzvaru pār Viesulis vienību ar rezultātu 1:0, bet finālā starp Sportima un Daugavpils komandām pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 1:1, kad vārtus guva Mihails Miholaps un Jurijs Korols. Turnīra uzvarētāja liktenis tādējādi izšķīrās pēcspēles sitienu sērijā, kurā veiksme šoreiz bija Igora Korša vadīto Sportima futbola veterānu pusē – 3:1.

Turnīra apbalvošanas ceremonijā piedalījās sporta meistari Astratijs Roškovs un Leonards Andžāns, kuri ilgāko savas karjeras daļu spēlēja Daugavas meistarkomandas aizsardzības līnijā kopā ar Reini Zālīti. Par turnīra labāko spēlētāju tika nosaukts Mihails Miholaps no Sportima komandas.

Čempionātā uzvarējušās Daugavpils komandas sastāvs - Ēriks Šlivko, Aleksandrs Štoliks, Leonīds Anušonoks, Jurijs Voronovs, Vasilijs Kuvšinovs, Aleksejs Zakrževskis, Igors Kurčiganovs, Oļegs Seļivanovs, Jurijs Korols, Vitālijs Piņaskins, Vjačeslavs Dusmanovs, Dmitrijs Kličko, Sergejs Samohins, Raitis Millers, Andrejs Jegorovs, Mihails Ziziļevs, Aleksandrs Vasiļjevs, Kirils Kurbatovs, Anatolijs Aleksejevs, Aleksandrs Vorotinskis, Viktors Mastjanica, Vadims Naumovs, Aleksejs Romančuks. Komandas spēlējošais treneris – Aleksandrs Isakovs.

Latvijas atklātā Veterānu čempionāta 2016. gada sezonas deviņi posmi norisinājās no maija līdz oktobrim Latvijas un Lietuvas pilsētu stadionos. Turnīrā piedalījās spēlētāji, kuri dzimuši ne vēlāk kā 1976. gadā. 2016. gada Latvijas atklāto Veterānu čempionātu futbolā rīkoja Latvijas Futbola federācija (LFF) ar mērķi popularizēt veterānu futbolu Latvijas teritorijā. Šādu turnīru sēriju veterāniem LFF organizēja otro gadu pēc kārtas. Atsevišķās šīgada sacensībās kopā ar Latvijas futbola veterāniem spēkojās arī Lietuvas pārstāvji.

Plašāka informācija un čempionāta kopvērtējums atrodams ŠEIT.




Atpakaļ