Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

06-09-2016

Dāmām uzvaras Daugavpilij, puišiem triumfē lietuvieši


Daugavpils ielu basketbola čempionāta 3. posms sapulcinājis 30 komandas sešās dažādās vecuma grupās. Meitenēm pie uzvarām visās grupās tika Daugavpils basketbolistes, bet puišiem spraigas uzvaras viesiem no Lietuvas.

„Artišoka” festivāls tika ieskandināts ar Daugavpils ielu basketbola čempionātu. Kā ierasti, pirmie laukumā devās gados jaunākie spēlētāji un jāsaka, ka emociju netrūka. Vecāku aktīvi atbalstīti gan puiši, gan meitenes ļoti spraigi cīnījās par uzvarām.

V1 grupā puišiem līdz pat pēdējai kārtai nebija zināms uzvarētājs. Izšķirošajā spēlē Lietuvas komanda „Snaiperai” ar 2:1 pārspēja Daugavpils jauno paaudzi „Pērkons”, tādā veidā izcīnot otro uzvaru šajā sezonā. Bronzas mačā „Gold Ball” ar tādu pašu rezultātu pieveica „Fire ball”. Lietuvas komandas sastāvā spēlēja Tautvydas Vaškelis, Dominykas Keina, Titas Didžgalvis, Dovydas Černiauskas.

Meiteņu jaunākajā grupā S1 trīs komandām bija pa divām uzvarām, bet labāki papildus rādītāji bija „Marsiāņiem” (Evelīna Kraveca, Valērija Baranovska, Snežana Gļeba), kas garantēja sev pirmo vietu. Otrā vieta šoreiz „Serije”, bet trešajā vietā „Oranžā bumba”.

S2 grupā meitenēm spraigās spēlēs pirmo vietu nodrošināja „Queen of Air”, kas finālā ar 5:3 pieveica „Dikije Loshadi”. Bronza šoreiz „Ananasiki” vienībai. Uzvarētāju sastāvā spēlēja Laura Baltace, Katrīna Strazda un Lovisa Ķerubine.

Ierasti saistošas bija vīriešu grupas spēles (V3), kurās astoņas komandas sākotnēji izspēlēja grupu turnīru. Iepriekšējo posmu uzvarētāja „Užpaliai” no Lietuvas grupā piedzīvoja vienu zaudējumu, tomēr tas netraucēja tikt līdz finālam, pie tam pusfinālā tika uzvarēta sava galvenā konkurente kopvērtējumā „Chucha Chacha”. Lielajā finālā spraigā spēlē ar 5:4 pieveikta lielākā pārsteiguma autore „Absolut”, kas no 11. vietas pacēlās uz piekto vietu kopvērtējumā. Bronzas spēlē „Chucha Chacha” pārliecinoši pieveica „Tornado” – 4:1. Čempionu sastāvā spēlēja Žilvinus Varna, Gustavas Gadliauskas, Arijus Pasakarnys, Tadas Vaškelis.

V2 grupā puišiem pirmo reizi šosezon piedalījās sešas komandas. Arī šoreiz izteikti pārāka pār pretiniecēm bija Lietuvas komanda „Golden Boys”, kas uzvarēja visās grupas spēlēs, bet lielajā finālā pārspēja „Pride of Ruģeļi” ar 9:4. Komandas sastāvā spēlēja Ričardas Palslys, Dovidas Palslys, Aironas Šalkauskas, Gustas Murmelis.

Bronzu ieguva „Višķi”, kas no godalgoto trijnieku izstūma „Nāvi”. Sievietēm vecākajā S3 grupā lielajā finālā par zaudējumu apakšgrupu spēlēs reabilitējās „Nu kak-to tak”, kuras ar 10:3 pieveica „Chucha-Chacha”. Bronzu ieguva „99”. Uzvarētāju sastāva spēlēja Olga Lakomko-Ulpe, Jūlija Šarajeva, Kristīne Egle, Inga Borodavko un Oļesja Jevsejeva.

 

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta un jaunatnes departaments




Atpakaļ