Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

05-09-2016

Servutam otrā vieta prestižā turnīrā boksā Krievijā


No 21. līdz 27. augustam Groznijā (Krievija) norisinājās 8. Ahmata-Hadži Kadirova piemiņas turnīrs boksā, kurā cīnījās elites bokseri no 12 valstīm. Pēc šī turnīra mūsu boksa izlases līderis Evanders Servuts piedalījās arī turnīrā Mahačkalā, kur ieņēma otro vietu.

Groznijā starp dalībniekiem bija pasaules līmeņa bokseri no Ukrainas, Krievijas, Azerbaidžānas, Polijas, Gruzijas, Kazahstānas, Kirgiztānas, Baltkrievijas, Zviedrijas, Moldovas, Igaunijas un Latvijas. Latvijas izlase turnīram gatavojās treniņnometnē kopā ar Lietuvas un Krievijas bokseriem. Izlasi pārstāvēja Artūrs Ahmetovs un mūsu Evanders Servuts.

Servuts svara kategorijā +91 kg ceturtdaļfinālā pārliecinoši pieveica Igaunijas bokseri. Pusfinālā pretiniekos bija krievu bokseris un sīkstā cīņā uzvara ar rezultātu 2:1 tika piešķirta pretiniekam. Noslēgumā Evanderam piešķirta piektā vieta.

Pēc šī turnīra noslēguma mūsu izlase devās uz Mahačkalu, kur piedalījās Magomeda-Salama Umahanova piemiņas tunīrā. Arī šajā turnīrā netrūka pasaules augstākā līmeņa bokseru no 14 valstīm!

 

Arī šoreiz Evanders pirmajā kārtā boksējās ar Igaunijas pārstāvi un atkal pārliecinoši uzvarēja – 3:0. Pusfinālā pretiniekos bija Tadžikistānas sportists. Pirmajā un trešajā raundā dominēja latvietis, bet tikai otrajā raundā Tadžikistānas bokserim izdevās izrādīt nopietnu pretestību. Noslēgumā uzvara Servutam ar 3:0.

Lielajā finālā pretī stājās Krievijas un Dagestānas bokseris Šigabutdins Alijevs, kurš šajā turnīrā triumfēja 2015. gadā. Arī šoreiz viņam pretinieki neatradās un Servuts ieguva otro vietu.

Mūsu bokseru treneris Vladislavs Sokolovs: „Ir nepilnības, pie kurām jāpiestrādā. Domāju, ka daļēji Servuta sekmes ietekmēja tas, ka es nevarēju klātienē palīdzēt šajā turnīrā. Neskatoties uz to, tikšana finālā spēcīgākajā Krievijas turnīrā ir liels sasniegums. Es pats esmu startējis šajās sacensībās, bet nekad līdz finālam netiku.”




Atpakaļ