Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

30-08-2016

Daugavpils paralimpieši startēs Rio – 2016 olimpiādē (VIDEO)


No 7. līdz 18. septembrim Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro norisināsies XV vasaras paralimpiskās spēles. Latvijas izlases sastāvā pirmo reizi ir iekļauti Daugavpils airētāji Žanna Cvečkovska un Eduards Pupels.

Pirms aizbraukšanas uz Rio, 29. augustā, treniņa laikā ar sportistiem tikās Daugavpils vicemērs Jānis Dukšinskis un Daugavpils pilsētas domes Sporta un jaunatnes departamenta Sporta nodaļas vadītājs Imants Lagodskis. Viņi pateicās paralimpiešiem par viņu sasniegumiem un novēlēja veiksmīgu startu.

Gara stiprināšanai sportistiem tika pasniegts pilsētas karogs, bet vietējā ražojuma maize un medus dos viņiem spēkus. Savas sporta karjeras laikā airētāji ar kustību traucējumiem ir sasnieguši lielus panākumus. Šogad Eiropas ziemas čempionātā airēšanā uz trenažieriem, kas norisinājās Ungārijā, individuālajās sacīkstēs viņi ieņēma otro vietu, bet Pasaules kausā Itālijā sasniedza astoto labāko rezultātu.

Akadēmiskajā airēšanā divnieku laivu klasē Žanna un Eduards uzstājas pirmo sezonu, taču jau ir uzrādījuši rekordus. Augustā notikušajā Latvijas čempionātā viņi bija labākie. 1000 m distanci veicot 4 minūtēs 23 sekundēs.

Jānorāda, ka mūsu sportisti startē „rokas-korpuss” klasē ar fiksētām kājām. Neskatoties uz to, viņiem ir izdevies pārspēt sāncenšus ar pilnīgu kustību koordināciju. Treneri nešaubās: viņi spēs sevi cienīgi parādīt.

Paši sportisti izjūt lielu atbildību un neslēpj uztraukumu, taču priecājas par iespēju piedalīties paralimpiskajās spēlēs. Šāda līmeņa sacensībās piedalās tikai stiprākie, tāpēc viņus jau tagad var saukt par uzvarētājiem.

Sekosim mūsu airētāju startiem 9., 10. un 11. septembrī. Lai viņus pavada veiksme!




Atpakaļ