Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

29-08-2016

Anastasija Kravčenoka kļūst par Eiropas U22 čempioni pludmales volejbolā


Daugavpils pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka pārī ar Tīnu Graudiņu kļuvušas par Eiropas U22 čempionēm pludmales volejbolā.

Pēdējo gadu Daugavpils labākā pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka, kura 2014. gada „Sporta laureāta” ceremonijā saņēma balvu kā „Nākotnes cerība”, aizvadītajā nedēļā piedalījās Eiropas U22 volejbola čempionātā Grieķijā.

Kravčenokas pāriniece bija Tīna Graudiņa, kura jau iepriekš, spēlējot ar citām partnerēm, vairākkārt bija ieguvusi jaunatnes čempionātu godalgas. Latvijas duets tika izlikts ar devīto numuru un grupu turnīrā nezaudēja ne seta. Divos setos tika pārspētas Portugāles, Kipras un Baltkrievijas meitenes.

Izslēgšanas spēlēs tika sagrautas Čehijas, kā arī Austrijas vienības, bet pusfinālā smagā cīņā trīs setos pieveiktas Vācijas sportistes. Lielajā finālā Kravčenoka/Graudiņa cīnījās ar polietēm Kocjoleka/Groščinska. Pirmajā setā zaudējums ar 16:21, bet otrajā setā panākums ar 21:15. Izšķirošajā trešajā setā latvietes ļoti pārliecinoši iesāka un tikpat droši arī uzvarēja – 15:9!

Jāpiemin, ka Latvijas sportistes bija ievērojami jaunākas par pretiniecēm, jo Kravčenokai ir tikai 19, bet Graudiņai – 18 gadi.

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta un jaunatnes departaments




Atpakaļ