Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

22-08-2016

Grigorjeva olimpiskajās spēlēs iegūst 8. vietu


Daugavpils un Latvijas labākā cīkstone Anastasija Grigorjeva ieņēmusi astoto vietu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Londonas olimpiādē Grigorjeva ieņēma devīto vietu.

Grigorjevai starts Riodežaneiro bija otrais olimpisko spēļu karjerā. Pirms brīvās cīņas sacensībām svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Anastasija kotējās starp kandidātēm uz medaļu.

Pirmo sacensību kārtu Grigorjeva izlaida, bet astotdaļfinālā pretī stājās Tunisijas sportiste Heli Riabi. Grigorjeva, aizvadot pārliecinošu cīņu, uzvarēja priekšlaicīgi – 10:0. Otrajā kārtā pretī stājās titulētā japāniete Risako Kavai. Diemžēl Japānas sportiste visas cīņas garumā prasmīgi izmantoja latvietes kļūdas un tika pie uzvaras ar 8:2.

Tā kā Kavai sacensību turpinājumā tika līdz finālam (vēlāk kļuva arī par olimpisko čempioni), Grigorjeva ieguva iespēju cīnīties par bronzas medaļu. Par viņas pirmo pretinieci kļuva 36 gadus vecā Monika Mihalika.

Ilgāku laiku uz paklāja bija līdzīga cīņa, tomēr noslēgumā labāka bija poliete, tiekot pie uzvaras ar 5:2. Turpinājumā Mihalika tika pie bronzas medaļas, bet Grigorjeva ierindojās astotajā vietā.  

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta un jaunatnes departaments




Atpakaļ