Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

08-08-2016

Daugavpilī triumfē Grigorijs Laguta


Sestdien Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas spīdveja čempionāta otrais fināls. Spraigā cīņā uzvarēja Grigorijs Laguta, bet Latvijas cerība Maksims Bogdanovs ierindojās ceturtajā vietā.

Eiropas čempionāta fināls Daugavpilī norisinājās pirmo reizi. Starp pamatsastāva dalībniekiem bija uzreiz divi latvieši – Maksims Bogdanovs un Andžejs Ļebedevs. Andžejs bija piedalījies arī pirmajā posmā, kurā izdevās izcīnīt septīto vietu. Daugavpilī cerības bija vēl lielākas.

Sacensības izvērtās ļoti aizraujošas un visi braucieni bija baudāmi. Sanākušie līdzjutēji savu izvēli noteikti nenožēloja. Lielajā finālā izdevās tikt arī mūsu Bogdanovam, tomēr viņš pēc sadursmes ar krievu Emīlu Sajfutdinovu krita un vēlāk tika diskvalificēts. Noslēgumā viņam ceturtā vieta.

Par uzvarētāju kļuva krievu spīdvejists Grigorijs Laguta, kurš vairākas sezonas pārstāvējis mūsu “Lokomotīvi”. Otro vietu ieguva Jonass Kilmakorpi, kurš ikdienā brauc Daugavpilī, bet trešais palika pieminētais Sajfutdinovs. Andžejs Ļebedevs izcīnīja septiņus punktus un šajā posmā ieņēma 11. vietu. Kopvērtējumā ar 15 punktiem viņam desmitā pozīcija.

 

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta un jaunatnes departaments




Atpakaļ