Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

13-07-2016

Svētdien Daugavpilī Eiropas junioru izlašu pusfināls


17. jūlijā Daugavpils spīdveja trekā "Lokomotīve" norisināsies Eiropas junioru čempionāta pusfināls nacionālajām izlasēm. Pēc ilgāka pārtraukuma starp pretendentēm uz tikšanu finālā būs arī Latvijas komanda.

Eiropas U21 čempionāta pusfināls izlasēm Daugavpilī sapulcinās jaunos spīdveja talantus no Latvijas, Čehijas, Dānijas un Norvēģijas. Viennozīmīga favorīte ir Dānija, kuras sastāvā brauks divi pagājušā gada bronzas medaļas ieguvēji Andreass Lāgers un Frederiks Jakobsens. Vēl komandā startēs Jonass Jepesens, Kaspers Andersens un Džeisons Jorgensens.

Nopietnu konkurenci dāņiem grasās sastādīt mūsu komanda, kuras sastāvā pieteikti Dāvis Kurmis, Oļegs Mihailovs, Deniss Zvorigins, Jevgeņijs Kostigovs un Artjoms Trofimovs, kurš gan pēdējās sacīkstēs guva savainojumu. Atskaitot Dāniju un Latviju, ļoti nopietnas pretenzijas uz pirmo vietu būs arī Čehijai. Čehiem vispazīstamākais no braucējiem būs Eduards Krčmāžs, kuram asistēs tikpat labi pazīstamie Zdeneks Holubs un Ondžejs Smetana.

Krietni zemāk tiek vērtētas Norvēģijas izredzes, jo šīs komandas sastāvā nav tik labi pazīstamu spīdvejisti. Finālam, kas notiks 28. augustā Vācijā, kvalificēsies tikai pusfināla uzvarētāja. Par iepriekšējā gada čempioni kļuva Polija, kas par vienu punktu apsteidza Zviedriju.

Pusfināla sacensību sākums svētdien plkst. 18:00.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ