Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

15-06-2016

Daugavpils orientēšanās čempionātā triumfē kaimiņvalstu sportisti


11.-12. jūnijā, lai sacenstos par Daugavpils čempionu titulu, pilsētas mežos pulcējās vairāk par 70 orientieristiem no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Norvēģijas.

            Sestdien orientieristi spēkojās vidējā distancē Poguļankas mežā, kas ir īpašs ar apvidus un atsevišķu objektu dažādību. Jau pirmajā sacensību dienā, savas pretenzijas uz uzvaru izvirzīja kaimiņvalstu orientieristi – V21 grupā ar labāko rezultātu finišēja Andrejs Gerasimovs no Lietuvas, savukārt S21 grupā par līderi kļuva baltkrieviete Volha Rahautsova.

            Svētdien sacensību centrs pārcēlās uz tehniski sarežģīto Naujenes pagasta apvidu, kas orientieristu vidū ir pazīstams ar nosaukumu “Melnā grava”. Šoreiz sportistus gaidīja ne tikai tehniski, bet arī fiziski sarežģīta distance – stiprākajiem sportistiem distances garums pārsniedza pat 11 km, līdz ar to, tieši garās distances rezultāts kļuva par izšķirošo abu dienu kopsummā. Elites grupā par absolūtajiem līderiem kļuva iepriekšējās dienas uzvarētāji Andrejs Gerasimovs un Volha Rahautsova, kopsummā izcīnot trīs Daugavpils čempionāta medaļas (par katru dienu atsevišķi un kopsummu).

            Uz pjedestāla augstākā pakāpiena divu dienu kopsummā savās vecuma grupās pakāpās Elizabete Vilciņa (S8), Tomass Andersons (V8), Bogdans Bogdanovs (V10), Amālija Kozlova (S10), Emīls Lecinskis (V12), Ilja Mikulovs (V14), Māra Vilciņa (S21B), Ivan Chaharyn (V21B), Ļubova Pavļukova (S40),  Mihails Smilgins (V40), Odeta Turka (S50), Juris Kokins (V50), Dzidra Brilte (S60),  Rolands Laveiķis (V60), Jevgeņijs Tarvids (OPEN).

 

            




Atpakaļ