Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

16-05-2016

„Cerību” futbola turnīrs Daugavpilī


2016.gada 12.maijā Daugavpils 1.speciālās pamatskolas stadionā norisinājās Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) organizētās futbola sacensības bērniem ar speciālām vajadzībām (ar garīgās attīstības traucējumiem) un ar invaliditāti. Sacensību organizatori kārtējo reizi bija Daugavpils 1.speciālā pamatskola un LSO. Šāda veida sacensības Daugavpilī tika organizētas jau septiņpadsmito gadu, bet tieši šādas – „Cerību” futbolistiem ar invaliditāti – trešo reizi.

Prieks, ka šāda veida sacensībās piedalījās 5 komandas no dažādiem Latvijas novadiem. Sacensību atklāšanā piedalījās Daugavpils Izglītības pārvaldes atbalsta nodaļas vadītāja Lidija Plavinska, Daugavpils pilsētas domes deputāts Anatolijs Gržibovskis. Atklāšanas parādē LSO karogu iznesa un turēja pagājušā gada uzvarētājkomandu pārstāvji no Daugavpils un Sveķu skolām – Lauris Skrinda un Ārijs Bērziņš.

Sacensības tradicionāli sākās no pirmā simboliskā sitiena, kuru trešo gadu pēc kārtas izpildīja deputāts A.Gržibovskis un Daugavpils 1.speciālās pamatskolas pirmklasnieks Ņikita Guzenko.

            Sacensības turpinājās 4 stundas un rezultātā sīvā cīņā Daugavpils 1.speciālās pamatskolas komanda izcīnīja bronzas medaļas, kārtējo reizi apstiprinot bērnu ar speciālajām vajadzībām sagatavotības augsto līmeni. Zelts šoreiz aizbrauca uz Aleksandrovu (Krāslavas novads), sudraba medaļas izcīnīja Kokneses novada pārstāvji.

 

Informāciju sagatavoja:

sacensību galvenais tiesnesis,

Daugavpils 1.speciālās pamatskolas

sporta skolotājs

Aleksejs Mirkins




Atpakaļ