Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

10-05-2016

Daugavpiliešiem ir iespēja piedalīties Ginesa rekorda uzstādīšanā!


Šī gada 11. maijs ir pasludināts par pasaules orientēšanās dienu, kuras galvenais mērķis ir uzstādīt jaunu Ginesa rekordu! Arī daugavpiliešiem ir iespēja piedalīties!

Līdzšinējais Ginesa rekords ir uzstādīts 2003. gadā Šveicē, kad 1381 norises vietā distancē devās 207 979 dažāda vecuma orientieristu. Šoreiz mērķis ir orientēšanās distancēs visā pasaulē pulcēt vismaz 250 000 zaļā stadiona cienītāju.

Dalību pasaules orientēšanās dienā pašlaik pieteikušas 68 valstis, taču tiek sagaidīts, ka šis skaitlis augs un kopējais orientēšanās pasākumu skaits visā pasaulē varētu sasniegt 2000. 

Tātad visas orientēšanās aktivitātes 11.maijā kļūs par daļu no  Ginesa rekorda mēģinājuma. Latvijā šobrīd ir ieplānotas 10 šāda veikta aktivitātes un viena no tām paredzēta arī Daugavpilī.

Orientēšanās seriāla „Orientieris” sestais posms pārcelts uz 11. maiju tieši šī iemesla dēļ. Pulcēšanās šīm sacensībām paredzēta plkst. 17:00 Stropu mežā vasarnīcu rajonā (starp jaunajiem un Mazajiem Stropiem, netālu no Skarbovkas). Piedalīties šajās sacensībās ir iespēja ikvienam!

Vairāk informācijas pieejams: www.okstiga.com

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ