Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

09-05-2016

Aizvadīts brāļu Purvinsku 8. piemiņas turnīrs boksā


No 6. līdz 7. maijam Kandavas ielas sporta zālē norisinājās astotais brāļu Leonarda un Aleksandra Purvinsku piemiņas turnīrs boksā.

1994. gadā aizsaulē aizgāja Leonards Purvinskis, bet 2009. gadā arī viņa brālis Aleksandrs. Šie cilvēki sniedza milzīgu ieguldījumu boksa attīstībā Daugavpilī, kuru vadībā tika izaudzināti vairāki desmiti sporta meistaru, kā arī dažādu starptautisku sacensību laureāti.

Astotajā piemiņas turnīrā cīņas norisinājās piecās vecuma grupās. Daugavpils un Latvijas bokseriem konkurenci sastādīja bokseri no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas. Atklāšanas ceremonijā piedalījās daudzi brāļu Purvinsku bijušie audzēkņi un laika biedri no ārvalstīm.

Sacensības atklāja Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, Krievijas Federācijas ģenerālkonsulāta atašejs Oļegs Ribalkins, Latvijas Boksa federācijas ģenerālsekretārs Genādijs Glazkovs, kā arī boksa kluba „Lokomotīve” valdes loceklis Jevgeņijs Hlopoks.

Daugavpils bokseri šajās sacensībās sevi parādīja no vislabākās puses. Par čempioniem kļuva Rauļs Konstantinovs, Gļebs Šilins, Marks Amirovs, Iļja Šmakovs, Ņikita Atrahimovičs, Edgars Koržeņevskis, Kirils Vasiļjevs, Ritvars Šuļga, Valentīns Tihomirovs, Ņikita Ivanovs, Evanders Servuts.

Daugavpils BJSS izcīnīja pirmo vietu komandu ieskaitē, apsteidzot Baltkrieviju un Lietuvu. Komandas galvenais treneris Vladislavs Sokolovs atklāja, ka šobrīd mūsu bokseri īpaši gatavojas Latvijas junioru čempionātam, kas jau šajā nedēļas nogalē ieplānots Olainē. Mūsu pilsētas vadošie bokseri Edgars Koržeņevskis un Ritvars Šuļga jūnija sākumā startēs Eiropas čempionātā.

Turnīra organizētāji izsaka pateicību par atbalstu sacensību organizācijā Daugavpils Sporta pārvaldei, Daugavpils BJSS un Daugavpils Olimpiskajam centram. Tāpat pateicība arī „Latgales optimai” un „Klondaikai”.

     




Atpakaļ