Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

09-05-2016

Cietoksnī un Egļukalnā aizvadīts Latvijas orientēšanās čempionāts


Sestdien un svētdien Daugavpils kļuva par Latvijas orientēšanās galvaspilsētu. Latvijas sprinta un garās distances čempionātā piedalījās sportisti no visas Latvijas, kā arī Lietuvas un Baltkrievijas

Sestdien pirmo reizi vēsturē Latvijas čempionāts sprinta distancē norisinājās Daugavpils Cietoksnī. Atklāšanas ceremonijā piedalījās orientēšanas federācijas prezidents Viesturs Tamužs, Daugavpils domes priekšsēdētaja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis un Daugavpils Sporta pārvaldes vadītājs Mihails Jenbajevs. Skrējienā pa vēsturisko cietoksni devās vairāk nekā 400 dažāda vecuma sportisti.

Visprestižākajā elites grupā vīriešiem par uzvarētāju kļuva Andris Jubelis, apsteidzot Edgaru Bertuku un Anatoliju Tarasovu. Dāmām šajā grupā uzvarēja Sandra Grosberga, kura apsteidza Iritu Puķīti un Kristīni Bertuku. S20 grupā jāuzslavē daugavpiliete Jūlija Matvijenko, kura izcīnīja bronzas medaļu.

Ceturtās vietas savās grupās izcīnīja Jevgeņijs Daņilovs, Ilona Gricāne, Viktors Ļeščovs, Oskars Silovs. Open grupā par pārliecinošu uzvarētāju kļuva daugavpilietis Nikolajs Dedelis.

Otrajā dienā dalībnieki startēja ļoti sarežģītajā Egļukalna trasē. Elites sportisti distancē atradās pat tuvu trīs stundām, bet labākais no viņiem bija Edgars Bertuks, kuram distances veikšanai (15,2 kilometri) bija nepieciešama stunda, 38 minūtes un 34 sekundes. Otrais palika sprinta uzvarētājs Jubelis, bet trešais Kristaps Bērziņš. Dāmām uzvarēja Puķīte, apsteidzot Bertuku un Elīnu Kārkliņu. Garajā distancē nevienam no Daugavpils orientieristiem neizdevās izcīnīt godalgas.

Daudziem sportistiem šī distance kļuva par īstenu pārbaudījumu un ne visiem izdevās sasniegt finišu. Kopumā sacensības ar Daugavpils pašvaldības atbalstu tika aizvadītas ļoti augstā līmenī un par to īpaši parūpējās mūsu orientēšanās klubs „Stiga”, kas bija galvenais čempionāta organizētājs. 




Atpakaļ