Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

03-05-2016

U16 basketbolistes kļūst par valsts čempionēm


Daugavpils BJSS U16 basketbolistes pirmo reizi vēsturē kļuvušas par Latvijas Jaunatnes basketbola līgas uzvarētājām. Finālturnīrā Daugavpilī pārliecinoši uzvarētas visas pretinieces.

 

Daugavpils BJSS komanda pamatturnīrā uzvarēja 17 no 18 spēlēm, kas turnīra tabulā deva pirmo vietu. Finālturnīru tika piešķirts sarīkot tieši Daugavpilī un mūsu meitenes tika galā ar šo spriedzi un pirmo reizi vēsturē kļuva par valsts čempionēm!

 

Ceturtdaļfinālā ar 104:23(!) tika sagrautas Jelgavas basketbolistes, bet pusfinālā ar 60:41 tika apspēlētas BS „Rīga/Rīdzene” meitenes. Šajā spēlē izšķirošo pārsvaru daugavpilietes ieguva trešajā ceturtdaļā. Par rezultatīvāko spēlētāju kļuva Līga Ligita Golovko, kas iemeta 18 punktus.

 

Lielajā finālā Daugavpils tikās ar savu galveno konkurenti pamatturnīrā Rīga/TTP1. Spraiga spēkošanās gan izpalika, jo mūsu meitenes dominēja visas spēles garumā, uzvart spēlē un arī visā turnīrā – 55:34!

 

Arī finālā rezultatīvākā bija Golovko (16 punkti), kurai piepalīdzēja Laura Okuņeva (12) un Laura Baltace (10).

 

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju tika atzīta Okuņeva, savukārt simboliskajā pieciniekā tika iekļauta arī Golovko. Mūsu meitenes trenēja Irina Romaņenko




Atpakaļ