Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

28-04-2016

Aizsaulē aizgājis Zigismunds Grigoļunovičs


83 gadu vecumā aizsaulē aizgājis pazīstamais volejbola treneris Zigismunds Grigoļunovičs, kurš ilgus gadus spēlēja Daugavpils „Ķīmiķī” un trenēja Latvijas izlasi. Atvadīšanās no Z.Grigoļunoviča notiks sestdien plkst. 10:00 Rīgas krematorijas Lielajā zālē.

Zigismunds Grigoļunovičs ir viens no Latvijas visu laiku labākajiem volejbola treneriem. Savā spēlētāja karjerā Grigoļunovičs bija Latvijas izlases pamatsastāva spēlētājs, kā arī spēlējis Daugavpils „Ķīmiķī”. Pēc Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūta absolvēšanas strādāja Daugavpils Pedagoģiskajā institūtā par pasniedzēju.

Kopš 1969. gada kļuva par „Radiotehņika” treneri, tiekot pie PSRS čempionāta sudraba un bronzas medaļām. Viņa vadītā komanda trīs reizes ieguva Eiropas kausa izcīņas trofeju. Vairākus gadus strādājis par PSRS otrās un studentu izlases galveno treneri. Veiksmīgi trenējis Madagaskaras izlasi, bet pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas bija Latvijas sieviesu izlases galvenais treneris, ar kuru trīs reizes kvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram.

Kopš 2007. gada atgriezās vīriešu volejbolā, trenējot „Poliurs/Ozolnieki” un „Mārupes” komandas. 2015. gadā Latvijas Valsts prezidenta kancelejas Ordeņa kapituls par nesavtīgu un pašaizliedzīgu mūža ieguldījumu volejbola attīstībā Latvijā Grigoļunovičam piešķīra IV šķiras Atzinības krustu.

Atvadīšanās no Z.Grigoļunoviča notiks sestdien plkst. 10:00 Rīgas krematorijas Lielajā zālē.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ