Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

25-04-2016

22.aprīlī Daugavpils Krievu vidusskolā-licejā pulcējās projekta „Eiropas pēdas Latvijā. 2016” dalībnieki


Š.g. 22.aprīlī 100 aktīvi jaunieši no Daugavpils un Daugavpils novada vidusskolām pulcējās LR Kultūras ministrijas atbalstītā un biedrības „Eiropas Kustība Latvijā” (EKL) īstenotā projekta „Eiropas pēdas Latvijā. 2016” forumā.

Projekta mērķis ir veicināt Eiropas kultūras vērtību un daudzveidības aktīvāku reprezentāciju Latvijas kultūrtelpā, akcentēt galvenās Eiropas tautas vienojošās vērtības – cilvēka cieņa, brīvība, vienlīdzība un solidaritāte, kā arī demokrātijas un tiesiskuma principi. Šogad visā Latvijā projekta ietvaros tika organizēti 5 forumi – Rēzeknē, Liepājā, Rīgā, Jelgavā un Daugavpilī, tos vadīja Eiropas Kustības Latvijā prezidents Andris Gobiņš un moderatore Liene Valdmane.

Projekts veiksmīgi norit jau trešo gadu, un iepriekš no Daugavpils bija mazs, bet ļoti spēcīgs atbalstītāju loks, tāpēc priecē, ka šogad EKL aicinājumam ir atsaukušās astoņas mūsu vidusskolas. Projekta ietvaros jaunieši diskutēja par visām iepriekš nosauktajām Eiropas vērtībām, un katrs uzņēmās vienu mazu darbiņu, ko veiks līdz 15.jūnijam, lai viņa skola, pilsēta un Latvija kļūtu mazliet labāka, taisnīgāka, drošāka un brīvāka, lai vispārcilvēciskās vērtības varētu labāk iedzīvoties skolu ikdienā.

Forums ir arī iespēja skolēniem no dažādām izglītības iestādēm iepazīt vienam otru, dzirdēt, ka mūs vieno līdzīgas problēmas, un just, ka mēs gribam tās risināt kopā. Spriežot pēc jauniešu spožajam acīm, viņiem patika interaktīvā darbošanās, iespēja justies brīviem no saviem pedagogiem, jo viņiem nodarbības bija atsevišķi, kā arī iespēja un rosinājums kaut ko mainīt savā apkārtējā telpā un laikā.

Dzīvespriecīgas bildes un idejas no foruma varat redzēt Facebook profilā „Eiropas pēdas 2016”.

 

Informāciju sagatavoja:

Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

izglītības metodiķe

sociālo zinātņu jautājumos

Signita Gabrāne

t.65407438




Atpakaļ