Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

25-04-2016

Daugavpils basketbolam vēsturisks sasniegums – pirmā vieta Latvijas jaunatnes čempionātā!


Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrā U12 vecuma grupas meitenēm par uzvarētājām kļuvušas Daugavpils meitenes! Tas ir vēsturisks sasniegums, jo līdz šim neviena Daugavpils komanda nekļuva par valsts čempionēm!

Daugavpils sieviešu un meiteņu basketbolā pēdējos gados ir ievērojams liels progress. Praktiski katrā vecuma grupā Daugavpils meitenes cīnās par iekļūšanu labāko trijniekā. Līdz šim bija izdevies iegūt sudraba un bronzas medaļas, bet līdz pat svētdienai vēl nekad nebija zelta godalgu.

LJBL Persil U12 vecuma grupas finālturnīrā tas tika mainīts. Daugavpils BJSS finālturnīru iesāka ar Jūrmalas apspēlēšanu (43:33), kam sekoja dramatisks zaudējums galvenajām favorītēm Rīgas 3. BJSS (24:28), bet apakšgrupas noslēdzošajā cīņā ar 49:30 tika uzvarētas „Rīga/TTP 1” spēlētājas.

 

Pusfinālā Daugavpils ar 53:32 sagrāva „Rīga/Rīdzene”, bet lielajā finālā ar 46:21 neatstāja nekādus variantus „Kolibri”!

 

Par vērtīgāko čempionāta spēlētāju tika nosaukta Valērija Baranovska, savukārt simboliskajā pieciniekā tika iekļauta Viktorija Skridla. Komandu trenēja Irīna Romaņenko.

 

Rīgā šajās dienās norisinājās arī finālturnīrs U15 grupā, kur Daugavpils ieguva astoto vietu.

 

Jau šajā nedēļas nogalē Daugavpilī norisināsies Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrs U16 vecuma grupā. Daugavpils tiek uzskatīta par vienu no favorītēm uz pirmo vietu.

 


Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ