Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

12-04-2016

BFC „Daugavpils” iekļūst kausa pusfinālā!


BFC „Daugavpils” komandas futbolisti Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfinālā viesos ar 2:0 pārspēja FS "Metta/LU", pirmo reizi kluba vēsturē tiekot Latvijas kausa pusfinālā!


Uz spēli Rīgā savainojumu dēļ nedevās Pāvels Riževskis, Edgars Vērdiņš, Anastasijs Mordatenko un Vitālijs Dubrovskis. Atkal sākumsastāvā iesāka Mirabdula Abasovs un Pāvels Liholetovs, bet Vladimira Volkova vietu centra zonā ieņēma Marks Deružinskis. Mūsu komanda spēles sākumā diezgan daudz aizstāvējās un "Mettai" uzbrukumi bija nedaudz bīstamāki. Par laimi, ar tiem visiem izdevās tikt galā. Savu iespēju "Daugavpils" sagaidīja 27. minūtē. Ļoti labu un asu centrējumu gar vārtiem izpildīja Abasovs, Deniss Bezuščonoks ar galvu sita apakšējā stūrī, tomēr vārtsargs Dmitrijs Grigorjevs līdz bumbai aizsniedzās, atsitot to vārtu priekšā, kur pirmais pie tās bija Orhans Kurbanli! Puslaika izskaņā atkal varēja izcelties mājinieki, bet vairākas labas iespējas palika neizmantotas.

Otrā puslaika pirmajā pusē bīstamu momentu pie vārtiem praktiski nebija, bet krietni aktīvāka spēle kļuva beigu daļā. Sākotnēji ar skaistu, taču nedaudz neprecīzu tālsitienu izcēlās Abasovs, bet 78. minūtē rezultāts kļuva 2:0. Pēc ilgstoša komandas uzbrukuma Migels Sids ielauzās soda laukumā, kur atrada neviena netraucēto Marku Deružinski! Marks šajā epizodē neapjuka un sita skaisti un precīzi vārtu stūrī! Atlikušajā laikā mūsu futbolisti varēja gūt arī trešos vārtus, bet šoreiz tas netika paveikts.

BFC "Daugavpils" ar šo panākumu pirmo reizi kluba vēsturē tikusi Latvijas kausa pusfinālā, kur divu spēļu summā būs jācenšas uzvarēt Jūrmalas "Spartaku". Nākamo spēli Virslīgā BFC "Daugavpils" aizvadīs 16. aprīlī stadionā "Celtnieks", kad tiks uzņemta FK "Ventspils". Spēles sākums plkst. 14:00.




Atpakaļ