Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

05-04-2016

Daugavpils volejbolistes palīdz Latvijas izlasei tikt nākamajā kārtā


Nedēļas nogalē Rīgā tika aizvadītas Eiropas U19 volejbola čempionāta kvalifikācijas spēles. Latvijas sieviešu izlase prata uzvarēt Azerbaidžānas un Slovēnijas izlases, kvalificējoties nākamajai kārtai.

Latvijas izlases sastāvā šajā turnīrā spēlēja četras Daugavpils BJSS audzēknes – Elza Smilškalne, Diāna Černiševa, Ieva Petrova, Inese Raciņa. Mūsu izlase šajā turnīrā patīkami pārsteidza. Turnīra pirmajā dienā ar 3:1 pieveikta Azerbaidžāna, pēc kā sekoja zaudējums Francijai ar 0:3. Izšķirošajā turnīra mačā latvietes sensacionāli trīs setos pieveica Slovēniju, kas līdz tam bija uzvarējusi visās spēlēs. Noslēguma tabulā Francijai, Slovēnijai un Latvijai bija pa divām uzvarām, bet labāki papildus rādītāji bija Francijai. Otro vietu ieņēma Slovēnija, bet Latvija palika trešā.

Francija automātiski kvalificējās pēdējai kvalifikācijas kārtai, bet Slovēnija un Latvija spēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā. Jāpiemin, ka Latvija bija vienīgā no tām izlasēm, kas tika papildus kvalifikācijas kārtā no trešās vietas savā grupā.

Ne tik veiksmīgi nostartēja Latvijas U20 vīriešu izlase, kas kvalifikācijas turnīrā Turcijā piekāpās visām pretiniecēm. Izlases sastāvā spēlēja Daugavpils audzēknis Mareks Lazuko. 




Atpakaļ