Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

07-03-2016

DU uzvar pagarinājumā un pakāpjas uz pirmo vietu!


Nikolaja Romaņenko trenētās Daugavpils Universitātes basketbolistes ļoti svarīgā spēlē savā laukumā ar 77:69 pārspējušas „Valmiera/Ordo” meitenes, pakāpjoties uz pirmo vietu Jaunajā Sieviešu basketbola līgā.

 

DU šī bija pēdējā spēle regulārajā sezonā, pie tam pretiniekos bija viena no tiešajām konkurentēm Valmiera. Uzvaras gadījumā DU garantētu vismaz otro vietu, bet veiksmes gadījumā būtu iespēja tikt arī pirmajā pozīcijā.

 

Treneris Romaņenko šajā spēlē uzticējās šauram spēlētāju lokam, cīņā iesaistot astoņas basketbolistes. Neskatoties uz lielo slodzi līderēm, DU izdevās izcīnīt uzvaru, pie tam paveikt to pagarinājumā – 77:69.

 

Spēles gaitā DU vienu brīdi zaudēja pat ar 14 punktiem, tomēr pēdējā ceturtdaļā izdevās izraut neizšķirtu, bet pagarinājumā arī uzvarēt. Vienu no labākajām spēlēm komandas sastāvā aizvadīja Laura Gribuste, kura guva 19 punktus, iemetot ļoti svarīgu tālmetienu pagarinājumā. 18 punktus guva Tatjana Savicka, 14 punkti Santai Kotelei, bet 13 Lizai Čumikai.

 

16 sezonas spēlēs DU izdevies izcīnīt 12 uzvaras un šobrīd tas dod pirmo vietu. Lai nosargātu šo pozīciju, DU jācer uz Ventspils komandas neveiksmēm pēdējās spēlēs. 




Atpakaļ