Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

07-03-2016

Daugavpils orientieristi pārstāvēja Latviju Eiropas un Pasaules čempionātos


Pagājušajā nedēļā Austrijā norisinājās Eiropas čempionāts, Pasaules Junioru čempionāts un Eiropas Jauniešu čempionāts orientēšanās ar slēpēm. Latvija tika pārstāvēta visos trīs čempionātos – uz Austrijas kalniem devās 15 izlases pārstāvji, kuru vidū bija arī trīs Daugavpils orientēšanās kluba “Stiga” sportisti: Ļubova Pavļukova, Jūlija Matvijenko un Konstantīns Bogdanovs. Sacensības norisinājās apmēram 1400 metru augstumā virs jūras līmeņa, Obertiliahas biatlona arēna, kas ir pazīstama augsta līmeņa biatlona sacensību norises vieta.

Katrā no čempionātiem dalībnieki sacentās trīs individuālajās distancēs (sprints, vidējā un garā distance) un stafetes disciplīnās. Eiropas čempionātā sieviešu konkurencē Latviju pārstāvēja vien Ļubova Pavļukova, kurai ar katru startu izdevās startēt arvien labāk un labāk. Pirmdien, 29. februārī, Ļubova finišēja 39. vietā sprinta distancē, savukārt trešdien, vidējā distancē tika izcīnīta jau 36. pozīcija. Labāko rezultātu Eiropas čempionātā daugavpilietei izdevās sasniegt piektdien, izcīnot 32. vietu garajā distancē.

Pasaules junioru orientēšanās čempionātā Latviju pārstāvēja mūsu kluba jaunieši Konstantīns Bogdanovs un Jūlija Matvijenko. Konstantīns vidējā distancē ierindojās 42. vietā, bet sprintā un garajā distancē finišēja 34. pozīcijā. Jūlijas rezultāts šajās sacensībās izrādījās stabils – 31. vieta visās trijās individuālajās disciplīnās.

Stafetes sacensībās mūsu klubu pārstāvēja Jūlija Matvijenko, kas komandā ar jaunietēm Annu Emiliju Sutu un Moniku Baduni finišēja 7. vietā Pasaules junioru čempionātā.

Apsveicam daugavpiliešus ar panākumiem Eiropas un Pasaules čempionātos!

Eiropas čempionāta rezultāti: http://www.skio2016.at/esoc2016/
Pasaules junioru čempionāta rezultāti: http://www.skio2016.at/jwsoc-2016




Atpakaļ