Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

04-03-2016

JKA Latvijas karatē čempionāts notika Daugavpilī


28. februārī Daugavpilī norisinājās tradicionālais „Latvian Open JKA Karate-do Championship Daugavpils 2016”. Sacensības norisinājās Daugavpils Tehnikuma sporta zālē.

Latvijas atklātais čempionāts sapulcināja 192 sportistus no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Tika pārstāvēti karatē klubi no Jelgavas, Lielvārdes, Rīgas, Dobeles, Minskas, Zarasiem un citām pilsētām.

Sacensības tika aizvadītas pēc JKA noteikumiem, kas ir vecākā un prestižākā karatē organizācija pasaulē. Organizāciju uzņēmās Daugavpils klubs Sochin (prezidents Sergejs Ivaņko), JKA Latvijas federācija (Aleksejs Bistrovs) ar Daugavpils Sporta pārvaldes atbalstu (Mihails Jenbajevs).

Kā ierasti, labākie karatisti tika vērtēti KATA, KUMITE un SUMO grupās. Galvenais tiesnesis bija rīdzinieks Igors Sirotkins (6. dans). Starp citiem viesiem netrūka arī karatē pasaulē labi pazīstamu treneru un organizatoru kā Aleksandrs Duduladovs, Aigars Kruvesis, Svetlana Viļkina.

Lielu skatītāju uzmanību izpelnījās gados jaunāko karatistu cīņas par medaļām. Ar lielu interesi tika sagaidītas arī komandu sacensības KATA un KUMITE.

Komandu ieskaitē (Sochin šajā turnīrā piedalās ārpus konkurences) pirmo vietu ieguva Rēzeknes klubs „Sakura” (Aleksandra Viļčinska), iekrājot 122 punktus. Ar 78 punktiem otrajā vietā Minskas komanda BFSK (Svetlana Viļkina), bet trešajā vietā Daugavpils Karatē skola (Sergejs Čapulis, 74 punkti).

Kopumā sacensības tika aizvadītas augstā līmenī, par ko organizētāji izsaka pateicību Sporta pārvaldei un Daugavpils Tehnikumam.

Sochin sportistus turpinājumā sagaida smagi treniņi, lai labāk sagatavotos Eiropas čempionātam, kas aprīlī norisināsies Vācijas pilsētā Nirnbergā.

 

Informāciju sagatavoja:
Nauris Mackevičs, Daugavpils Sporta pārvalde




Atpakaļ