Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

15-02-2016

Koržeņevskis iegūst bronzu AIBA turnīrā Krievijā


Starptautiskajā AIBA kategorijas jauniešu boksa turnīrā Komsomolskā, kas tika veltīts Afganistānā kritušo krievu karavīru piemiņai, bronzas godalgu ieguva daugavpilietis Edgars Koržeņevskis.

Sacensības norisinājās no 9. līdz 14. februārim un tajās startēja 109 bokseri no astoņām valstīm. Cīņas norisinājās starp 1998.-1999. gadā dzimušajiem bokseriem. Dalībnieku sastāvs bija ļoti spēcīgs, jo starp tiem bija arī virkne Krievijas izlases bokseru.

Latvijas U19 bokseru izlasi galvenā trenera Vladislava Sokolova vadībā pārstāvēja četri bokseri. Divi no viņiem pārstāvēja Rīgas klubu „Sidneja 2000”, bet pārējie bija Daugavpils BJSS audzēkņi - Edgars Koržeņevskis un Ritvars Šuļga.

 

Pirmajā cīņā Ritvars Šuļga svara kategorijā līdz 69 kilogramiem pārspēja Krievijas izlases pārstāvi Alekseju Ivanovu, taču nākamajā kārtā tikās ar 2015. gada Eiropas čempionu un piedzīvoja neveiksmi. Sacensības Ritvars noslēdza piektajā vietā.

 

Veiksmīgi sacensības iesāka arī Edgars Koržeņevskis (svara kategorija līdz 64 kg). Pirmajā cīņā viņš uzvarēja krievu bokseri, taču pusfinālā smagā un līdzīgā cīņā atzina Vācijas boksera pārākumu. Zaudējums pusfinālā liedza iespēju pacīnīties par pirmo vietu, toties garantēja bronzas medaļu.

Vladislavs Sokolovs: „Šis turnīrs atkal atguva AIBA statusu un tas bija pamanāms. Sportistu meistarības līmenis bija ļoti augsts. Kā izlases treneris teikšu, ka šis turnīrs mums ir devis ļoti daudz pieredzes. Nostartējām ne tā, kā bija plānots, jo bija kļūdiņas. Mūs šosezon sagaida vēl daudzi nozīmīgi turnīri, tajā skaitā Eiropas čempionāts Daugavpilī. 




Atpakaļ