Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Sports » | Sporta ziņas

Sporta ziņas

08-02-2016

Daugavpils bokseri Marijampolē cīnījās ar pretiniekiem un tiesnešiem


No 4. līdz 6. februārim Marijampolē norisinājās 24. tradicionālais V.Garbuļa piemiņas turnīrs boksā, kurā piedalījās liels bokseru skaits no Polijas, Latvijas un Lietuvas. Bokseri sacentās trīs vecuma grupās, sākot ar 1998. dzimšanas gadu un beidzot ar 2003. dz. gadu.

 

Vladislava Sokolova vadītie bokseri pārstāvēja Daugavpils BJSS. Viegli šajā turnīrā nekad nav klājies, jo pretiniekos ir ne tikai bokseri, bet bieži vien arī tiesneši, kuri visādos veidos cenšas palīdzēt mājiniekiem.

 

Rauļs Konstantinovs svara kategorijā līdz 32 kilogramiem pirmajā dienā pēc tiesnešu lēmuma zaudēja vietējam bokserim, taču pēc protesta izskatīšanas viņam tika piešķirta uzvara. Finālā viņam izdevās uzvarēt Kauņas pārstāvi un iegūt 1. vietu.

 

Iļja Šmakovs svara kategorijā līdz 58 kilogramiem pirmajā cīņā uzvarēja Jonavas bokseri, bet finālā uzvarēja bez cīņas, jo Marijampoles sportists traumas dēļ nevarēja boksēties.

 

Ņikita Elksninš svara kategorijā līdz 36 kilogramiem pirmajā diena izcīnīja panākumu pār Kauņas bokseri, bet finālā, kā atzina treneris Sokolovs, pēc neobjektīva tiesnešu lēmuma zaudēja. Beigās viņam otrā vieta.

 

Kirils Vasiļjevs svara kategorijā līdz 69 kg zaudēja pirmajā cīņā, toties uzvarēja duelī par trešo vietu.

 

Vladislavs Sokolovs: „Marijampolē mēs iegūstam iespēju cīnīties ar Eiropas un pasaules mēroga zvaigznēm. Galvenais ir pieredze un cīņu analīze, bet lielās uzvaras būs Eiropas un pasaules līmeņa sacensībās. Puiši aizvadīja labas cīņas ar laba līmeņa pretiniekiem. Pieredzes pietrūka, jo puiši nedaudz apjuka tādā līmenī. Šīs sacensības pierādīja, ka mums jācenšas pēc iespējas vairāk boksēties ārzemēs, kā arī jāuzvar tik pārliecinoši, lai tiesnešiem nebūtu nekādu variantu uzvaru atdot pretiniekam.”

 

No 1. līdz 6. februārim Minskā norisinājās AIBA līmeņa turnīrs, kas tika veltīts PSRS varoņa Viktora Livenceva piemiņai. Daugavpili šajās sacensībās pārstāvēja Evanders Servuts. Kopumā turnīrā piedalījās 100 sportisti no 17 valstīm.

 

Evanders Servuts svara kategorijā virs 91 kilograma cīņā par vietu finālā līdzvērtīgā cīņā piekāpās Uzbekistānas izlases bokserim. Vladislavs Sokolovs pastāstīja, ka Servutam šī bija pirmā nopietnā pieredze pieaugušo boksā, tādēļ galvenais bija iegūt šādu pieredzi, kā arī pārliecināties par to, ka ar šiem bokseriem var cīnīties.

 

Mūsu bokseru turpmākajos plānos ir ieplānots brauciens uz starptautiskajām sacensībām Krievijā, bet Servuts gatavosies AIBA posmam, kas notiks Somijā marta vidū. 




Atpakaļ